Harry Kortman is door de VVD voorgedragen als de nieuwe hoogheemraad bij het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Hij neemt het stokje over van Bas Knapp, die per 1 september zijn taken als hoogheemraad neerlegt. Na instemming van de verenigde vergadering (VV) wordt Kortman op woensdag 4 september geïnstalleerd.

Harry Kortman woont in Leidschendam en is advocaat in Den Haag met een adviespraktijk op het gebied van bouwrecht, huurrecht en onroerend goed. Deze werkzaamheden gaat hij parttime combineren met zijn functie als hoogheemraad. Kortman heeft bestuurlijke ervaring opgedaan in diverse besturen en adviesgroepen. Tot voor kort was hij bestuurslid van het OndernemersPlatform Hollandse Plassen.

Kortman is met zijn gezin actief in de watersport op de Hollandse plassen: “Ik geniet van al het moois dat de omgeving me te bieden heeft. Daar is ook de interesse voor en kennis van het gebied van Rijnland ontstaan. De inwoners van dit gebied zijn verbonden met het water; de hoeveelheid, de kwaliteit en de veiligheid. Dat maakt dat ik mij als bestuurder wil inzetten voor dit gebied.”

Sabin Jahan (VV-lid namens de VVD): “De fractie van de VVD heeft in Harry Kortman een deskundig en professioneel bestuurder gevonden. Hij is al ruim een jaar betrokken bij Rijnland als VV-lid. Ook in die rol ervaren wij hem als een betrokken bestuurder.” De coalitie van de BBB, VVD, Natuurterreinen, CDA en Agarisch buigt zich de komende periode over een eventuele nieuwe portefeuilleverdeling.

Nieuwe bestuursleden in de VV en commissies
Er wordt op 4 september ook een nieuw VV-lid benoemd, de heer Hans Pos uit Haarlem. Verder worden er twee nieuwe commissieleden geïnstalleerd: de heer Sjaak Smakman uit Lisse namens de PvdA en de heer Karel Buizer uit Boskoop namens de BBB.

Algemeen en dagelijks bestuur Rijnland
Het Hoogheemraadschap van Rijnland wordt bestuurd door een algemeen bestuur en een dagelijks bestuur. De dijkgraaf is de voorzitter. Samen met de hoogheemraden vormt hij het dagelijks bestuur. Het algemeen bestuur van ons waterschap bestaat uit vertegenwoordigers van categorieën belanghebbenden, zoals inwoners, agrariërs en beheerders van natuurterreinen. Het algemeen bestuur stelt het beleid van het waterschap vast. Het controleert ook of het dagelijks bestuur dat beleid goed uitvoert. Het dagelijks bestuur van ons waterschap bestaat uit de dijkgraaf en een aantal andere leden. Dit bestuur is verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid van het waterschap.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Hoogheemraadschp Rijnland.

Harry Kortman
                                                          Harry Kortman