Drie getalenteerde studenten van mboRijnland speelden een bijzondere rol tijdens de start van Prinsjesdag 2024.

Olivia van Leeuwen (schoonheidsspecialist), Jorn Nieuwenhuis (patissier) en Roos Buakhiaw (patissier) verzorgden onder andere ministers, Tweede Kamerleden en zelfs premier Dick Schoof in salon Aveda The Hague.

Olivia, finalist van Skills Heroes 2023, verzorgde de make-up van de bewindslieden, terwijl Jorn en Roos originele bonbons creëerden speciaal voor deze dag. Jorn presenteerde zelfs een bonbon in de vorm van een hoedje, geïnspireerd door hoedjesdag.

Een mooie Prinsjesdagtraditie
Het is de 10e keer dat WorldSkills het Prinsjesdagevent organiseert. Het is inmiddels een traditie geworden. Voor minister Eppo Bruins van OCW was het de eerste keer. “Ik vind het bijzonder om deze belangrijke dag met een aantal van de beste jonge vakmensen van Nederland te mogen starten. We mogen ontzettend trots zijn op onze mbo-studenten. Dat laten deze fantastische talenten vandaag maar weer eens zien. Mbo’ers zijn essentieel voor onze samenleving. Die waardering en erkenning mag het mbo nog veel meer krijgen. Nederland schreeuwt om goede vakmensen. Zelf was ik de eerste in mijn familie die naar de universiteit ging. Ik hoop dat steeds meer jongeren met evenveel trots kunnen zeggen: in mijn familie van academisch opgeleiden was ik de eerste die naar het beroepsonderwijs gaat. Daar blijf ik mij als minister van Onderwijs voor inzetten.”

Staatssecretaris Mariëlle Paul (OCW) kwam ook naar de salon voor haarstyling en visagie. “Prinsjesdag is een belangrijke dag waarop we onze plannen voor het komende jaar bekendmaken. Maar dit is waar het voor mij écht om draait: Met eigen ogen kunnen zien hoe deze fantastische Skills-studenten met hun talenten omgaan en daarmee onze maatschappij draaiende houden. Geweldig om zo de dag te beginnen! Als staatssecretaris voor funderend onderwijs wil ik hen hierbij helpen. Zo wil ik dat er voor álle leerlingen in het voortgezet onderwijs, van vwo tot vmbo, aandacht is voor praktische vaardigheden zodat zij zich breed kunnen ontwikkelen en hun talenten volledig kunnen benutten.”

Bonbon voor premier Schoof 
Extra bijzonder voor de studenten was het onverwachte bezoek van premier Dick Schoof. Op deze bijzondere, en ook bijzonder drukke dag, startte hij de dag in de kappersstoel van een student. Schoof: "Vakmensen zoals deze mbo-studenten hebben we keihard nodig." Ook Jorn mocht de premier in de kappersstoel een van zijn bonbons aanbieden. 


Schoof bij mbo Rijnland
Het vakmanschap van deze mbo-toptalenten werd zeer gewaardeerd, waarbij ze het mbo en hun passie vol in de schijnwerpers zetten.


Door: Karin van der Spek
Bron: mboRijnland
Foto's: mboRijnland en Instragram @minpres