Podium Aan Zee bundelt elk jaar de culturele krachten met het heerlijke Dramtune-concept van Sandro Bruti.
Op zaterdag 30 november word jij als fijnproever op je wenken bediend: woestijnfusion van DJAM! uit Mali en Perzische folk van Hamid Reza Behzadian, een rijke whiskyproeverij en Italiaanse specialiteiten!
PROGRAMMADJAM!Als een van de grootste gitaartalenten van Noord-Mali, vermengt Bounaly Traoré de hypnotische klanken van de Sahel met opzwepende ritmes van de hoofdstad Bamako. In DJAM! komen die klanken samen met het geluid van gitarist Joep Pelt, die als tiener zijn muzikale helden in Mississippi ontmoette en muziekprojecten opzette in Mali, Zuid-Afrika en Ethiopië. Met zijn eclectische gitaarspel slaat Joep moeiteloos bruggen tussen diverse muzikale werelden.
DJAM! ontleent zijn naam aan wat dansers op de dansvloer in Noord-Mali naar elkaar roepen: letterlijk ‘geluk’. De muziek van DJAM! put uit het wereldbekende Niafunké geluid: woestijnblues. Soms wat loom laid-back, soms wat meer ruig rock-achtig. Bounaly en Joep worden bijgestaan door drummer Randell Sambo en bassist Kyan Sambo. Zij voegen hedendaagse soul & funk-invloeden en Caribische ritmes toe aan het geluid van DJAM! Laat je door deze krachtige wereldband meevoeren op een betoverende muzikale safari met Niafunké, gelegen aan de rivier Niger, als vertrekpunt.
Hamid Reza BehzadianWat een opener van de avond hebben wij weten te strikken: Hamid Reza Behzadian, een muzikant met Iraanse roots, sinds 2011 woonachtig in Nederland, die zich heeft ontwikkeld tot (Indiase) slidegitarist en mondharmonicaspeler in verschillende muziekstijlen. Zijn muziek kenmerkt zich door de invloeden van zijn Perzische roots, melodieën uit het Midden-Oosten en zijn eerste inspiratiebron, de Amerikaanse folk blues. Hij studeerde twee jaar terug cum laude af aan het Codarts conservatorium in Rotterdam op de Indiase slidegitaar en was meerdere keren te gast bij VPRO’s Vrije Geluiden. In zijn soloprogramma laat hij Perzische, Indiase en bluesmuziek op verrassende wijze samensmelten.
Sandro’s SpecialiteitenEen Dramtune Night bij Podium Aan Zee is niet compleet zónder Schotse, Ierse en Italiaanse distillaten & lekkernijen. Geniet van een huisgemaakte tomatensoep op basis van Franse knoflook, bio olijfolie, gepelde tomaten uit Zuid-Italië en wat gedroogde rode pepertjes en laurier. Deze smaakvolle soep kun je ter plekke oppimpen met geraspte kaas, zwarte peper, bieslook, basilicum of koriander, en zal worden omgeven met heerlijk desembrood, Parmezaanse kaas, vers fruit en authentieke Toscaanse Chocolade-vijgentaart (Panforte). En natuurlijk kun je daarbij een pure smaakbeleving ondergaan met heerlijke Ierse, Japanse en Schotse Single Malt Whisky, Limoncello, Rum, Italiaanse Grappa en Franse Armagnac.
Dramtune Night at Sea – Zaterdag 30 novemberLocatie: Podium Aan Zee Concertzaal, Keizerstraat 58Aanvang: 18.30 uur (inloop en eten)Aanvang muziek: 20.00 uurEntreeprijs: 26 euro inclusief Italiaans eten óf inclusief 1 distillaat.Tickets: https://podiumaanzee.stager.co/PodiumAanZee%20/ticketsPrijs Dramtune Tasting met ruime keuze Whisky en overige distillaten:
1 volle maat: 6 euro
4 volle maten: 20 euro
Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Podium aan Zee.
Foto: whiskeyproeverij (foto: Peter van der Aar)