Leerlingen uit groep 7 van 20 verschillende basisscholen uit Leidschendam-Voorburg doen op 13 tot en met 15 mei mee aan het Praktisch Verkeersexamen.

Kinderen leren hun aandacht bij het verkeer te houden en zich niet te laten afleiden door bijvoorbeeld hun mobiele telefoon.

Tijdens het verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de verkeerskennis, die zij tijdens lessen op school hebben opgedaan, ook in de praktijk kunnen toepassen. Voordat de leerlingen het examen mogen afleggen wordt eerst hun fiets gekeurd. Ook moeten zij tijdens een ‘beheersproef’ laten zien dat zij klaar zijn om het examen af te leggen. Daarna leggen de kinderen per fiets een route af door de omgeving. Er zijn twee fietsroutes uitgezet in de gemeente.

De foto's zijn van de start op maandag 13 mei bij het raadhuis in Leidschendam. Wethouder van bereikbaarheid, mobiliteit en onderwijs gaf het startsein. Op dinsdag en woensdag starten de leerlingen in Voorburg. Onderweg zijn er zes controleposten waar het verkeersgedrag van de kinderen bekeken wordt.


Door: Peter van der Aar.
Foto's: Marcel Breeuwsma.
Video: Piet Barendsma en Marcel Breeuwsma.VELV1Kinderen krijgen instructies
                                                     Kinderen krijgen instructies

VELV2Kinderen van IKC MMIXX Leidschendam
                                                     Leerlingen van IKC MMIXX Leidschendam

VELV3Wethouder Jeffrey Keus geeft het startsein
                                                     Wethouder Jeffrey Keus geeft het startsein

VELV4Fietsexamen 1
VELV5Fietsexamen 2
VELV6Fietsexamen 3
VELV7Fietsexamen 4