Tijdens het 90-jarig bestaan van Scouting Hubertus-Brandaan zijn voorzitter Evelien Beguin en bestuurslid Gerard van Geest op 18 mei benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Onder toeziend oog van de scoutingleden, familie en bekenden werden de versierselen opgespeld door locoburgemeester Astrid van Eekelen. Beiden werden door haar geroemd voor hun jarenlange belangeloze en enthousiaste inzet voor de scouting.

Astrid van Eekelen: “Ik vind het fantastisch om te zien wat scouting teweegbrengt. Jongeren krijgen hier een plek waar ze kunnen leren om zelfstandig om te gaan met uitdagingen en samenwerken.”

Stuwende kracht achter de scouting
Tijdens haar 20-jarige voorzitterschap was het voor Evelien Beguin een flinke uitdaging om Scouting Hubertus-Brandaan weer positief op de kaart te zetten binnen Scouting Nederland. En dat is haar enorm goed gelukt. De scouting is inmiddels een toonaangevende groep geworden met meer dan 200 leden. Ze wist in de afgelopen jaren veel te bereiken. De scouting kreeg een nieuw clubhuis, een nieuwe huisstijl, zonnepanelen, nieuwe sleepboten en zeilbootjes. Daarnaast kreeg ze het voor elkaar om nieuwe vrijwilligers en leden te werven en zette ze de fondsenwerving op. Ook wist ze de scouting binnen de gemeente goed voor de dag te laten komen door een bijdrage te leveren aan allerlei activiteiten zoals de Vlietdagen, Kids Heroes Fun Cruise en de opening van het vaarseizoen. Een vrouw die in mogelijkheden denkt en als stuwende kracht voor de scouting en haar omgeving goud waard is.

Onuitputtelijke inzet en enthousiasme
Een tweede bevlogen bestuurslid en materiaalmeester van de scouting is Gerard van Geest. Hij heeft zich net als Evelien Beguin de afgelopen 20 jaar hard gemaakt voor de groei van Scouting Hubertus-Brandaan. Zijn enthousiasme en inzet wordt enorm geprezen. Hij staat altijd en overal voor iedereen klaar. Als materiaalmeester is hij verantwoordelijk voor de onderhoudsplanning en de uitvoering daarvan. Ook voor het varende en rijdende materiaal van de scouting en alle zaken in en rondom het clubgebouw. Dankzij hem is het materiaal steeds in topconditie. En dat mag ook wel want er wordt soms niet zachtzinnig hiermee omgegaan. Maar Gerard draait zijn hand er niet voor om en doet het allemaal met een onuitputtelijke inzet en met altijd heel veel enthousiasme.

De gemeente Leidschendam-Voorburg feliciteert Evelien Beguin en Gerard van Geest van harte met hun Koninklijke onderscheiding!


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht gemeente Leidschendam-Voorburg.
Foto: Michel Groen.