Samen met onder meer politie, Halt, jeugdboa’s en jongerenwerk is op dinsdag 11 juni de gemeente gestart met de campagne YouChoose.

Deze campagne stelt jongeren voor een keuze: wil jij indruk maken bij je vrienden door geweld te gebruiken of criminele activiteiten te ondernemen? Of wil je respect krijgen voor je skills? Je hebt altijd een keuze!

Rolmodellen
Nabil Haryouli, internationaal kickbokser/MMA en influencers/dansers Nina & Jellina verbinden zich als ambassadeurs aan de campagne en fungeren als rolmodellen voor de jongeren. Nabil en Jellina waren aanwezig en vertelden over hun motivatie en gaven beiden een workshop.

Jij kiest
Burgemeester Vroom: “Verharding in de maatschappij leidt helaas ook tot meer en hevigere incidenten op scholen. Dat is een zorgelijke ontwikkeling in Nederland. De kinderen uit groep 8 van de basisscholen in Leidschendam-Voorburg gaan volgend jaar naar het voortgezet onderwijs, zowel binnen als buiten de gemeente. Ik kan me voorstellen dat deze grote verandering voor hen best spannend kan zijn.


Door: Peter van der Aar.
Foto: Petra Oliehoek-van Es.
Video: Jona van der Meer, Petra Oliehoek-van Es en Antoon van Rijn.