Eind vorig jaar bracht de Lionsclub Voorburg Prinses Marianne samen met ‘Het Krantje’ de tiende editie uit van de Goede Doelen Krant.

De opbrengst van deze speciale jubileumeditie kwam ten goede aan een aantal lokale (sport)verenigingen. Het Lions-thema was in het bestuursjaar 2023-2024 ‘In beweging’. De onderstaande organisaties kregen allemaal een cheque uitgereikt van 2.000 euro. De donatie werd met trots in ontvangst genomen en naar wens besteed.

Het ging om de volgende verenigingen:
. SEV Leidschendam, bestuurslid ‘Sportplezier en sociale interactie’ Kirsten Wijers:
“Voor ons ‘Gehandicapten team gebruiken we de cheque voor materialen en evenementen die de inclusie en sportbeoefening voor onze groep bevorderen.”
. Scouting Sint Maarten-Hildegard (SMHG): Arnoud de Jong: “Met de bijdrage van de Lions was het voor ons mogelijk een onvergetelijk kampeerweekend te organiseren voor alle leden. Dit vanwege ons 35-jarig jubileum.”
. LG Hockey Cartouche: LG-hockey is voor hockeyers van 6 tot 18 jaar met een lichamelijke beperking (niet rolstoelafhankelijk). In juni vierden zij het 10-jarig bestaan. “Het is geweldig dat Lionsclub Prinses Marianne uit Voorburg ons daarbij heeft geholpen”, zegt Lex Oostendorp, voorzitter van de LG-commissie.
. CobraNova basketball-meisjes onder de 18 jaar. Coach en trainer Sander Tenty en voorzitter Tanja Stoetzer: “Door onze promotie naar de eredivisie moesten we langer reizen door Nederland. Wij huurden soms een grote touringcar voor onze groepsreis. Zo konden wij vrolijk en veilig met elkaar heen-en-terug naar de competitie rijden. Verder hebben wij door de cheque van 2000,- van de Lions Voorburg Prinses Marianne ook geïnvesteerd in het trainingsmateriaal.”.

Social media
Lionsclub Voorburg Prinses Marianne is een serviceclub die zich inzet voor diverse maatschappelijke doelen. Wil je meer weten over de activiteiten van deze vrouwen Lionsclub? Volg de club dan op Facebook (@LionsclubVoorburgPrinsesMarianne) of Instagram (@lionsclubvoorburg.pr.marianne).


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Lions Voorburg Prinses Marieanne.
Tekst: Sandra van Vianen.
Foto boven dit bericht: Lions bij LG-team Cartouche.
Foto hieronder: Lions bij scouting Sint Maarten-Hildegard.

LIonsdamesVoorburgScouting