De Leidschendamse golfer Darius van Driel wil via de rechter toch meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs.

De 35-jarige golfer heeft zich gekwalificeerd via de internationale ranking. NOC*NSF wil hem echter niet inschrijven omdat ze denken dat hij in Parijs niet bij de eerste acht zal eindigen.

Eerder deze week dwong golfer Joost Luiten via de rechter zijn startbewijs voor de Spelen af. Naar aanleiding daarvan wil Van Driel nu ook juridische stappen ondernemen. "Ik heb me ook gekwalificeerd en wil deelnemen aan de Spelen", zei hij tegen mediapartner Omroep West. 

De Nederlandse golfers hebben de afgelopen jaren vaker vragen gesteld over het selectiebeleid van NOC*NSF voor de Olympische Spelen in Parijs. Zo is een plek in de top honderd van de wereldranglijst als grens gesteld, een plek waar Van Driel (248) niet bij in de buurt komt. Van Driel en andere golfers argumenteren dat grote wedstrijden vaak gewonnen worden door spelers die niet in de top van de wereldranglijst staan. Van Driel bewees dit door eerder dit jaar als vijfde Nederlander ooit een toernooi op de DP WorldTour te winnen. Hij was de beste tijdens de Kenya Open.

Het toernooi vindt plaats van 1 tot 4 augustus op Le Golf National nabij Parijs. 


Door: Karin van der Spek
Bron: mediapartner Omroep West 
Foto: Stockfoto via Freepik ter illustratie