Deze zomervakantie organiseren diverse maatschappelijke organisaties de Doe mee! Weken voor alle inwoners van Leidschendam-Voorburg.

Van zaterdag 13 juli tot en met zaterdag 24 augustus zijn er zes weken lang bijna dagelijks actieve, creatieve en educatieve activiteiten in Leidschendam-Noord, voor jong en oud. De toegang is meestal gratis.

Er is van alles te doen: leer Zumba dansen, bouw een hut, ga een dagje op pad of speel oud-Hollandse spelletjes. Ontdek meer over de vogels in de buurt, maak samen slijm of doe mee met een online Fortnite-toernooi. Het overzicht van alle activiteiten en informatie over aanmelden staat op www.doemee-lv.nl.

Laagdrempelig
Bijna alle activiteiten zijn gratis en de meeste zijn toegankelijk voor mensen met een beperking. “We zijn trots op het afwisselende programma dat diverse organisaties samen hebben opgesteld”, zegt wethouder Bianca Bremer. “Actie en avontuur, cultuur en elkaar ontmoeten: dat zijn de ingrediënten voor een mooie zomer. En daarvoor hoef je niet ver te reizen: het is allemaal binnen handbereik in onze eigen gemeente.”

De Doe mee! Weken zijn een initiatief van het programma Sterk voor Noord, een samenwerking tussen de gemeente, bewoners en diverse organisaties in Leidschendam-Noord. Nathalie Batelaan, gebiedsregisseur bij Sterk voor Noord: “Vorig jaar hebben we met elkaar voor het eerst de Doe mee! Weken georganiseerd. De meeste activiteiten zijn in Leidschendam-Noord, maar we hopen dat ook inwoners uit andere wijken van de gemeente naar de Doe mee! Weken komen. Leidschendam-Noord heeft zoveel te bieden!

Feestelijke start
Op vrijdag 12 juli van 15:00 tot 17:00 uur opent Bianca Bremer de Doe mee! Weken. De feestelijke start vindt plaats in de Tuinkamer van Noord, Sporthal De Fluit, Leidschendam (ingang via de Burgemeester Kolfschotenlaan, naast het Veurs Lyceum). Iedereen is van harte welkom.

Partners
Aan de Doe mee! Weken 2024 werken diverse inwoners en bewonersorganisaties mee, waaronder: Bibliotheek aan de Vliet, Creasi dans & evenementen, Epic Youth, Sporthal De Fluit, Stichting Hethuis, Stichting IBCE, Stichting Moedercentrum, Stichting Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg, Stichting Sport en Welzijn, Stichting Studielokalen, Talentenloods, Trias Centrum voor de Kunsten, WZH Prinsenhof en Woej.


Door: Karin van der Spek
Bron: Sterk voor Noord