Na de succesvolle actie vorig jaar voor het laten castreren of steriliseren van katten, breidt Stichting Mens & Dier haar hulp nu verder uit.

De organisatie gaat minima ondersteunen bij de kosten van urgente medische dierenzorg voor honden en katten. Deze hulp is in eerste instantie beschikbaar voor inwoners van Leidschendam-Voorburg en omgeving die leven op maximaal 130% van het wettelijk sociaal minimum.

In Den Haag is inmiddels een regeling van kracht voor mensen met een Ooievaarspas, waarmee minima een tegemoetkoming kunnen krijgen voor dierenartskosten. Hierdoor is de hulp van Stichting Mens & Dier daar minder nodig.

Hoge dierenartskosten
De kosten van de dierenarts zijn de afgelopen tijd enorm gestegen, wat voor mensen met een laag inkomen een groot probleem vormt. Hierdoor kunnen dieren soms niet de nodige medische zorg krijgen. Daarom biedt Stichting Mens & Dier Nederland nu financiële ondersteuning voor urgente medische dierenzorg aan minima.

Minima betalen een eigen bijdrage van €49,00, waarna Stichting Mens & Dier Nederland de dierenartsnota vergoedt tot een bedrag van €150,00. Bij hogere kosten gaat de stichting in overleg met de dierenarts en de cliënt om te kijken wat er mogelijk is. Hoewel de middelen beperkt zijn, doet de stichting haar uiterste best om zoveel mogelijk te helpen.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Mens & Dier Nederland. 

Door: Karin van der Spek
Bron: Stichting Mens & Dier Nederland
Foto: Stockfoto ter illustratie via Freepik