Van 11 tot en met 17 november 2024 wordt voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd.

Tijdens deze week laten Klimaatambassadeurs door het hele land zien wat je kunt doen om duurzamer te leven. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom zoeken het ministerie van Klimaat en Groene Groei en Klimaatstichting HIER nieuwe Klimaatburgemeesters in zo veel mogelijk gemeenten, waaronder Leidschendam-Voorburg.

Wat doet een Klimaatburgemeester?
Klimaatburgemeesters helpen hun gemeente door anderen aan te moedigen duurzaam te leven. Zij zijn een inspiratiebron voor hun mede-inwoners. Met verschillende activiteiten en initiatieven zorgen zij ervoor dat anderen ook iets doen voor het klimaat, vooral tijdens de Nationale Klimaatweek.

Iedereen kan Klimaatburgemeester worden, of je nu grote evenementen organiseert of kleine initiatieven opzet. Voorbeelden van activiteiten die Klimaatburgemeesters organiseren zijn:
  • Het opzetten van een kledingruil
  • Gezamenlijk laadpalen inkopen
  • Een vegetarische buurtbarbecue organiseren
  • De straat vergroenen door bijvoorbeeld een geveltuin aan te leggen
  • Je werkgever adviseren over duurzame mobiliteit. 

Wil jij de Klimaatburgemeester van Leidschendam-Voorburg worden? Kijk voor de spelregels en hoe je je kunt aanmelden op www.nkw2024.nl/klimaatburgemeester.

Door: Karin van der Spek
Bron en foto: persbericht Nationale Klimaatweek