Bijna twee jaar geleden begon een protestactie in Vlietland, wat uitgroeide tot een petitie met 17.000 handtekeningen.

Uit een recente enquête van burgerinitiatief Vlietland onder bijna 1.000 mensen blijkt dat er geen draagvlak is voor de bouw van een vakantiepark in Vlietland.

Bezoekers van Vlietland zijn tevreden met het gebied zoals het nu is. Ze willen alleen enkele bescheiden verbeteringen zoals meer toiletten, omkleedhokjes, een kleine horecavoorziening, een voedselbos en een natuurspeeltuin. Vooral de rust en ruimte worden gewaardeerd.

Geen interesse in Vakantiewoningen
De enquête toont aan dat er weinig interesse is in vakantiewoningen. Slechts vijf respondenten gaven aan hier interesse in te hebben. Dit wijst erop dat er geen steun is voor het vakantiepark onder de huidige bezoekers.

Door het gebrek aan draagvlak voor het vakantiepark is er volgens het burgerinitiatief Vlietland een grote behoefte aan een alternatief plan. Politici hebben Vlietland bezocht om de situatie te beoordelen en te kijken naar mogelijkheden voor alternatieven.

Crowdfunding voor Groen en Open Vlietland
Het Burgerinitiatief Vlietland blijft zich inzetten voor een groen en open Vlietland. Een stichting en crowdfundingscampagne zijn gestart om dit doel te bereiken. Doneren kan via www.groenopenvlietland.nl/doneren.

De enquête werd ingevuld door 983 mensen, 70% is tussen de 24 en 64 jaar en 80% komt uit Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Leiden.

Meer informatie over de uitkomsten van de enquete is hier te vinden. 


Door: Karin van der Spek
Bron: persbericht burgerinitiatief Vlietland