De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt samen met inwoners en partners aan veilige en leefbare wijken.

Om beter te begrijpen wat er speelt en wat verbeterd kan worden, gaat de gemeente in gesprek met inwoners en maakt ze wijkveiligheidsscans.

Burgemeester Martijn Vroom zegt: “Een leefbare en veilige wijk maken we samen. Iedereen kan meewerken door te vertellen wat er beter kan en door te helpen met acties en activiteiten.

De gemeente begint in vijf wijken: De Heuvel/Amstelwijk, Prinsenhof, Bovenveen, Damsigt en Voorburg West. In deze wijken gaat de gemeente in gesprek met inwoners via bewonersgroepen, ondernemers, VvE’s, wijkverenigingen en buurtpreventieteams. Er komt ook een brede bijeenkomst per wijk. Zo verzamelt men informatie en worden afspraken gemaakt met inwoners over verbeteracties. Andere wijken komen later aan bod.

Wijkveiligheidsscan
Voor elke wijk wordt een wijkveiligheidsscan gemaakt. Deze scan bevat de belangrijkste aandachtspunten en uitdagingen. De gemeente gebruikt informatie van inwoners, organisaties, de Veiligheidsmonitor, het CBS, de Wijkatlas, gemeentelijke onderzoeken en politiecijfers. Met deze complete scan wordt een actieplan met concrete verbeterpunten gemaakt. Zo kan de gemeente gericht samenwerken aan de uitdagingen in elke wijk.

Inwoners worden uitgenodigd voor de bijeenkomsten zodra de data bekend zijn.


Door: Karin van der Spek
Bron: gemeente LV
Foto: stockfoto ter illustratie via Freepik