Vanaf 1 augustus zijn gratis hondenpoepzakjes in de gemeente Leidschendam-Voorburg alleen nog verkrijgbaar bij specifieke afhaalpunten.

Dit besluit is genomen omdat de zakjes, die momenteel via houders aan openbare prullenbakken beschikbaar zijn, vaak voor andere doeleinden worden gebruikt. Kinderen spelen ermee, of ze worden losgetrokken en blijven op de grond liggen, wat slecht is voor het milieu.

Opruimplicht
Daarnaast geldt volgens de gemeente de opruimplicht van hondenpoep overal, waardoor hondeneigenaren al vanaf de voordeur iets bij zich moeten hebben om hondenpoep op te kunnen ruimen. Binnenkort worden daarom alle poepzakjes, die nu nog bij prullenbakken aanwezig zijn, verwijderd. 

Gratis hondenpoepzakjes kunnen worden afgehaald op een aantal locaties, waaronder het servicecentrum van de gemeente en bij Stadsbeheer aan de Veurse Achterweg in Leidschendam en de Einddorpstraat in Voorburg. Daarnaast zijn de zakjes ook te koop bij diverse winkels en supermarkten.

Wat vindt u van deze maatregel? Zal het weghalen van de poepzakjes leiden tot een schonere gemeente, of juist tot meer vervuiling doordat mensen minder geneigd zijn de poep op te ruimen? Deel uw mening via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

hondenpoepzakjes stadsbeheer

Door: Karin van der Spek
Foto's: Marian Turkesteen en Stadsbeheer LV