De gemeente Leidschendam-Voorburg en Lucas Onderwijs bekijken samen of er een nieuwe school kan komen in Klein Plaspoelpolder.

Wethouders Jeffrey Keus (Jeugd en Onderwijs) en Astrid van Eekelen (project KPP) hebben hiervoor een intentieovereenkomst getekend met Lucas Onderwijs. Als de school mogelijk blijkt, wordt deze gekoppeld aan CBS De Zonnewijzer in Leidschendam.

Klein Plaspoelpolder ligt tussen Leidschendam en Voorburg en zal de komende jaren veranderen van een bedrijventerrein naar een groene, duurzame wijk. Hier kunnen mensen fijn wonen en werken, en kinderen veilig spelen en opgroeien. De gemeente bouwt niet alleen woningen, maar zorgt ook voor goede voorzieningen, zoals scholen.

Ruimte voor onderwijs, groen schoolplein en duurzame bouw
Het onderzoek richt zich op de huisvesting en behoeften van de nieuwe school. Belangrijke punten zijn de ruimte voor onderwijs, een groen schoolplein, duurzame bouw, en een goede binnenruimte voor de ontwikkeling van kinderen. Ook wordt gekeken naar de kosten van bouw en beheer van de school.

De resultaten van het onderzoek worden in het tweede kwartaal van 2025 verwacht. Dan zullen ze worden voorgelegd aan het bestuur van Lucas Onderwijs en de gemeenteraad, samen met afspraken over de volgende stappen.


Door: Karin van der Spek
Bron: gemeente LV