De lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen is blij met de Educatieve agenda. Het is de pedagogische basis voor onze kinderen de komende jaren.

Een paraplu, die richting geeft aan alle beleidsterreinen van het sociaal domein als het aan GBLV ligt.

Start voor betere samenwerking 
Met deze agenda hebben we een meerjaren visie die zich richt op de sociale- en pedagogische basis voor onze kinderen, die dat nodig hebben. GBLV ziet deze agenda als de start voor een betere samenwerking van de beleidsterreinen onder het sociaal kompas, zoals het sociaal domein, de jeugdzorg, de subsidietafels, verenigingen zoals scouting maar ook bijvoorbeeld het minimabeleid. Door met deze partijen de focus te richten op kind, jeugd en jong volwassenen met het zelfde doel bereiken we meer. Er zijn hiermee dan ook meer en breder inzetbare middelen beschikbaar.

Freek Steutel, GBLV-raadslid: 'GBLV is blij met de educatieve agenda. Hiermee hebben we een overall visie waarmee we alle betrokken sociale instanties onder één dak hebben, als het aan GBLV ligt. Daar ligt ook de kracht van een gezamenlijke aanpak van de kinder- en jongeren problematiek. Maar laten wij 18+ en onze ouderen niet vergeten. Alle beleidsterreinen die gezamenlijk werken om de problematiek op te lossen zijn immers efficiënter dan ieder voor zich, aldus Steutel'.


Bron: Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg
Door: Lisette Remmerswaal