Na succesvolle trainingen in het voorjaar start in augustus een nieuwe reeks van Cognitieve Fitness, speciaal voor ouderen.

De training combineert fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en maakt gebruik van bewuste ontspanning ter verbetering van de vitaliteit. Het is elke vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur op Dobbelaan 4 in Leidschendam.

De training is gestart naar aanleiding van een workshop tijdens de Sport en Cultuurproeverij in januari. In het voorjaar begon de eerste groep met deze cursus en nu komt er een vervolg, omdat het erg goed is bevallen bij de doelgroep.

Cognitieve Fitness is een neurowetenschappelijk onderbouwde en onderzochte training gericht op het gezond krijgen en houden van onze hersenen. Dit biedt een aantal voordelen, namelijk: verbetering van de lichamelijke coördinatie, de soepelheid in spieren en gewrichten, van het reactievermogen en het evenwicht. Naast de fysieke en mentale voordelen is er ook ruimte voor sociaal contact, na de training kun je een samen een kopje koffie of thee te drinken.

“Ik kijk elke week uit naar de training van Viktor en het is een gezellige groep bij elkaar. Iedereen laat elkaar in hun waarde, soms lukt het bij de een beter dan bij de ander maar dit maakt niet uit, iedereen doet mee op zijn eigen niveau.” – deelnemer.

De cursus start op vrijdag 30 augustus. Meer informatie is te vinden op de Sport en Cultuurkaart www.sportencultuurkaart.net > sport evenementen.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht SenW.
Foto: Wilfried4Foto.