Goed nieuws voor mensen die klaar zijn met slecht geparkeerde deelscooters. Go Sharing vertrekt opnieuw uit Leidschendam-Voorburg.

Go Sharing, bekend van de lichtgroene deelscooters en deelfietsen, heeft volgens de website mobiliteit.nl aangekondigd dat het zich terugtrekt uit alle Nederlandse steden behalve Amsterdam. Het bedrijf verlaat in totaal twaalf steden in Nederland.

Een medewerker van Go Sharing heeft aan het Algemeen Dagblad laten weten dat het personeel ontslagen wordt en dat de voertuigen de aankomende weken van straat gehaald worden. Hoewel het bedrijf niet failliet is, wordt er geen reden voor het vertrek genoemd.

Op dit moment staan er nog deelscooters van Go Sharing in o.a. Leidschendam-Voorburg, Den Haag en Delft. Op dit moment is het nog wel mogelijk om scooters te lenen. Het is niet duidelijk wanneer de scooters definitief worden weggehaald. 

Het is niet de eerste keer dat Go Sharing vertrekt uit Leidschendam-Voorburg. Eind 2022 besloot Go Sharing tijdelijk te stoppen met het aanbieden van deelscooters in onze gemeente. Volgens Go Sharing werden de scooters in Leidschendam-Voorburg te weinig gebruikt en was het niet rendabel om de scooters aan te blijven bieden. Sinds 1 maart 2024 was Go Sharing weer terug in de straten (en stoepen) van Leidschendam-Voorburg.

Parkeren en overlast
Niet iedereen zal het vertrek betreuren. Voor sommigen is het gebruik van een deelscooter een uitkomst, anderen vinden het vreselijk. Op sommige plekken wordt overlast ervaren door scooters die op de stoep geparkeerd staan. Voor het parkeren van een deelscooter gelden dezelfde verkeersregels als voor een fiets of gewone scooter. Parkeren kan op de stoep, in de berm of op speciaal daarvoor aangewezen plekken. Dit betekent dat het niet is toegestaan om deze niet hinderlijk te parkeren. Ook moet de doorgang op de stoep vrij blijven. Bijvoorbeeld voor voetgangers met kinderwagens en minder validen in een rolstoel.

De aanbieders Felyx en Check blijven vooralsnog wel actief in Leidschendam-Voorburg. 


Door: Karin van der Spek
Bron: mobiliteit.nl 
Foto: archieffoto deelscooters in Voorburg ter illustratie