Je hoeft niet meer met dikke boeken op pad om de naam van een vlinder, bloem of kever te achterhalen. Met de ObsIdentify app  ontdek je het leven in de buurt.

Deze app herkent meer dan 22.000 soorten wilde planten en dieren. Het werkt heel makkelijk: maak een foto van een plant of dier, upload die via de app en met één klik krijgt u de naam en meer informatie.

Waarnemingen in Leidschendam-Voorburg
Als je een gratis account aanmaakt, is het mogelijk om waarnemingen op te slaan in een natuurdatabank. Deze informatie helpt wetenschappers, maar ook onze gemeente. De waarnemingen worden toegevoegd aan een verzamelpagina met alle vondsten uit Leidschendam, Stompwijk en Voorburg. Zo kan iedereen zien welke soorten in onze buurt leven. Onlangs zijn bijvoorbeeld de vuurlibel en het porseleinhoen (vogel) gespot, evenals de reuzenpapaver (bloem) en de aardhommel.

Doe mee met challenges
Met een account is het mogelijk om badges te verdienen en kun je meedoen aan leuke challenges. Deze zomer is er bijvoorbeeld een zoektocht naar insecten. Elk insect dat digitaal wordt vastlegt, telt mee.

Help de natuur
Door de waarnemingen helpen inwoners om kennis te verzamelen over de natuur in onze gemeente. Dit helpt de gemeente om leefgebieden te beschermen en te verbeteren. 

Meer informatie over de app
De app is niet bedoeld voor selfies en foto’s van personen en huisdieren. Op de website van Waarneming.nl leest u meer informatie over het gebruik van de app en over hoe uw gegevens worden gebruikt (privacy)


Door: Karin van der Spek
Bron en foto: gemeente LV