Op zaterdag 14 september 2024 wordt in Leidschendam-Voorburg de Open Monumentendag gevierd met het thema "Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen."

Onder de slogan "Onderweg!" kunnen bezoekers verschillende monumenten ontdekken, waarbij zowel fysieke als symbolische reizen centraal staan.

Tijdens Open Monumentendag, openen zowel het sluiswachterskantoor in Leidschendam (Sluisplein 10) als de Bediencentrale van de Provincie Zuid-Holland (Leidsekade 25a) hun deuren voor het publiek. Bezoekers krijgen hier informatie over de gevelstenen en ornamenten van het sluiswachterskantoor.

Wethouder Bianca Bremer geeft om 10.00 uur het officiële startsein bij de Sluis. Tijdens deze gelegenheid wordt het boek Voorburg voorheen gepresenteerd, waarbij Kees van der Leer en Ronald Meekel het eerste exemplaar aan wethouder Bremer overhandigen.

Behalve de Sluis zijn er natuurlijk nog veel meer monumenten in Leidschendam-Voorburg te bezoeken. Op de website omd-lv.nl zijn alle geopende monumenten na te lezen. 


Door: Karin van der Spek