Nog voor einde van de zomer worden de 228 zonnepanelen van het groene stroom project geplaatst.

Wethouder Marcel Belt (o.a. Duurzaamheid/Klimaat) nam het eerste exemplaar van een informatieleaflet in ontvangst en inspecteerde het dak voor het project “Zon op De Star”. Inwoners van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk en Den Haag Bezuidenhout en Mariahoeve kunnen deelnemen in het project vanaf € 100. Gedurende minimaal 15 jaar delen zij dan mee in de opbrengst en dragen zo hun steentje bij aan de energietransitie.
Bezoek wethouder aan projectlocatie 'Zon op De Star'

Tijdens een bezoek eerder deze week bekeek wethouder Marcel Belt de locatie op het bedrijventerrein De Star. Het is een loods van Int. Transport Bedrijf A. Rijswijk, die overigens zelf ook zonnepanelen plaatst. Wethouder Belt over het initiatief: “Verduurzamen kunnen we alleen samen. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen kan bijdragen aan het gebruik van meer schone energie en kan profiteren van de andere voordelen van zonnepanelen. Niet alleen huiseigenaren, ook huurders van woningen en eigenaren van appartementen. Door het project Zon op de Star is het voor iedereen mogelijk om zonne-energie op te wekken, ook als het niet op je eigen dak kan. Ik heb grote bewondering voor wat dit burgerinitiatief en de vrijwilligers van Zon op LV presteren. Dit is het derde project, ik hoop van harte dat er nog veel projecten volgen.”

Zonnepanelen voor iedereen
De Energie Coöperatie Zon op LV wil met zoveel mogelijk inwoners een maximum aan groene energie opwekken. Leden van de coöperatie kopen certificaten van deelname. De certificaten kosten 100 euro per stuk, hebben een looptijd van 15 jaar en een verwacht rendement van bijna 4% per jaar.

De provincie Zuid-Holland heeft een subsidie toegekend om het project te realiseren en om nieuwe leden te trekken. Naast nieuwe leden uit Leidschendam-Voorburg kunnen ook inwoners van de Haagse wijken Mariahoeve en Bezuidenhout deelnemen.

Meedoen? Word lid en vraag alle informatie op
Lid worden van de coöperatie is makkelijk. Als je in Leidschendam-Zuid woont of huurt bij een woningcorporatie is het zonder kosten. We hebben voor het nieuwe project een leaflet en een uitgebreide informatiefolder gemaakt. Als je meer wilt weten en samen met ons de toekomst van groene stroomproductie wilt bepalen laat je dan horen. Of kijk op de website https://zonoplv.nl/ Het uitgebreide informatiedocument is gratis beschikbaar voor belangstellenden. Leden schrijven nu al in. Nog geen lid? Vraag de informatie op en stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan stuurt men je alle informatie toe.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht zonoplv.
Foto: Wethouder Marcel Belt (o.a. Duurzaamheid/Klimaat) ontvangt van Rolf Ornée (voorzitter Zon op Leidschendam-Voorburg) de informatieflyer van het over Zon op de Star voor de locatie van het nieuwe project fFoto: Robin Thoma).