Groei en & Bloei organiseert op zondag 13 oktober een herfstwandeling in boswachterij Austerlitz, onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer.

Dit prachtige natuurgebied staat niet alleen bekend om zijn afwisselende landschappen, maar ook om de historische Piramide van Austerlitz, gebouwd in 1804 door soldaten van een Franse generaal om de verveling in hun kamp tegen te gaan. De piramide vormt het middelpunt van een uitgestrekt natuurgebied met heidevelden, zandverstuivingen en een gevarieerd bosgebied, en is een ideale plek om de herfst in volle glorie te ervaren.

De wandeling van circa 4 kilometer voert deels over onverharde paden. Onderweg kun je genieten van de prachtig verkleurende herfstbladeren, paddenstoelen in allerlei vormen en maten, en de dieren die zich voorbereiden op de winter. Het is een uitgelezen kans om meer te leren over de flora, fauna en geschiedenis van dit bijzondere gebied.

Praktische Informatie

  • Verzamelen: Om 12.15 uur op het President Kennedyplein in Leidschendam.
  • Start wandeling: 14.00 uur bij het Beauforthuis in Austerlitz.
  • Duur: Tot ongeveer 16.00 uur.
  • Kosten: 5 euro voor leden van Groei & Bloei, 8 euro voor niet-leden.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., t.n.v. Brigitte. Vermeld hierbij of je lid bent, of je met eigen vervoer komt en hoeveel mensen eventueel kunnen meerijden, of dat je juist een lift zoekt. Chauffeurs ontvangen 7,50 euro voor de heen- en terugrit, contant te voldoen aan de bestuurder.


Door: Karin van der Spek
Bron en foto: Groei en Bloei LV