-
-
Leegstaande panden of verlies draaiende bedrijven worden regelmatig door criminelen misbruikt voor de productie of opslag van verboden middelen, zoals drugs of wapens.
Dit heeft ernstige gevolgen voor de veiligheid van werknemers en ondernemers. Alle 27 gemeenten in de regio Den Haag doen daarom mee met de campagne om werknemers, pandeigenaren en bezoekers van bedrijventerreinen bewust te maken van verdachte signalen. Ook worden zij aangemoedigd om deze te melden bij Meld Misdaad Anoniem.
Geef criminaliteit geen ruimte. Deze oproep doen Meld Misdaad Anoniem en de gemeente Leidschendam-Voorburg in een nieuwe campagne tegen misstanden op bedrijventerreinen. Burgemeester Vroom: "In onze gemeente geven we graag ruimte aan eerlijke ondernemers. We willen voorkomen dat criminelen hier voet aan de grond krijgen en roepen daarom iedereen op om vermoedens te melden bij Meld Misdaad Anoniem."
Cruciale rol ondernemers
Ondernemers en werknemers zien vaak signalen die anderen niet zien.
Zij vermoeden het als eerste als er iets niet klopt bij een pand of als een ondernemer in een kwetsbare situatie zit. Voorbeelden van verdachte signalen zijn:
• Activiteiten op vreemde tijden
• Regelmatige bezoekjes van onbekende personen of auto’s
• In het geheim slepen met tassen of spullen
• Overdreven camerabeveiliging
• Een chemische lucht of hennepgeur
Vaak begint een opsporingsonderzoek bij meldingen van dit soort verdachte signalen.
Meld Misdaad Anoniem
Het meldpunt is onafhankelijk (geen politie). Signalen kunnen anoniem worden gemeld via 0800-7000 of in een beveiligde omgeving via www.meldmisdaadanoniem.nl.
Inhoud campagne
In de campagne werken Meld misdaad anoniem en de gemeente actief samen met de politie, handhavingsdiensten, Platform Veilig Ondernemen en de ondernemers zelf. Zij worden geïnformeerd door middel van campagnemateriaal en gerichte acties. Samen houden we de bedrijventerreinen in deze regio veilig.
Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht gemeente Leidschendam-Voorburg.