Bewegen is gezond! Wist u dat bewegen ook een positief gevoel geeft?

Door het vrijkomen van endorfine, ook wel het gelukshormoon genoemd, voelt men zich niet allen fitter maar ook vrolijker. Wijze lessen van de 77-jarige Jacqueline Schouten, die nog steeds werkzaam is in de ouderenzorg en ouderen enthousiasmeert om in beweging te komen en te blijven. Door de jaren heen ziet zij hen opknappen van bewegen.

Op woensdag geeft zij gymles om 12 uur in het Mariënpark. De gymlessen worden 50 weken per jaar gegeven en zijn laagdrempelig van aard. Er wordt tevens aandacht besteed aan valpreventie. Blessures en kwalen hoeven geen belemmering te zijn om mee te doen. Na de les is er ook aandacht voor het sociale aspect, er wordt gratis koffie gedronken met wat lekkers. Voor € 10,00 per maand kan men deelnemen. Prettige bijkomstigheid voor de deelnemers aan de gym: Jacqueline is een geschoold verpleegkundige.

Zin om mee te doen? Een proefles van 45 minuten is gratis. Geen vervoer? Bus 47 van Woej stopt voor de deur.

“Ziek worden is pech, het overkomt je. Je fitheid kun je wel bevorderen door te oefenen. Wij oefenen ook de lachspieren, dus kom in beweging!,” zegt zij lachend. “Er zijn deelnemers, die aanhaken na een operatie om hun conditie weer op peil te krijgen. Het is ook een stukje discipline om wekelijks de deur uit te gaan en je (weer) onder de mensen te begeven.”

Blijven lachen is de boodschap. Positiviteit is besmettelijk!


Door: Peter van der Aar.
Tekst en foto's: Sanja Duijvestijn.

Bewegend zittend impressie hal