De gemeente wil dat iedereen zich op een gemakkelijke, veilige en milieuvriendelijke manier kan verplaatsen. 

Het delen van auto’s, scooters en fietsen is een manier om dit te doen. Daarom wil de gemeente het aanbod van deelscooters, deelauto's en deelfietsen waar mogelijk uitbreiden en verbeteren, zodat steeds meer inwoners ze kunnen gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn het uitbreiden van servicegebieden voor deelscooters, een extra deelscooterparkeerplaats bij de Mall en het uitbreiden van deelauto’s in blauwe zones.

Makkelijk, snel en duurzaam
De eerste mobiliteitshub werd dit jaar gerealiseerd bij het stadskantoor in Leidschendam. Dit is een plek waar mensen deelscooters, -fietsen en -auto’s kunnen ophalen en parkeren. Via een app kun je je eenvoudig registreren, een voertuig reserveren en rijden. Dat is gemakkelijk, snel en duurzaam.

Deelscooters worden goed gebruikt. Met de aanbieders Felyx en Check voert de gemeente gesprekken over verbeteringen en aanpassingen, zoals het creëren van extra parkeerplekken voor deelscooters bij de Mall. Hiernaast zijn bepaalde plekken in de gemeente, zogeheten servicegebieden, uitgebreid waar gebruikers hun deelscooter kunnen ophalen en wegzetten. De gemeente werkt samen met Felyx en Check om overlast van scooters te voorkomen.

MyWheels heeft dit jaar 14 deelauto's in de gemeente geplaatst en is van plan een aantal deelauto’s in blauwe zones te plaatsen. Een deelauto kan helpen om de parkeerdruk in de buurt te verminderen.

GoSharing is in augustus helaas gestopt met deelfietsen in onze gemeente. De gemeente werkt eraan om deelfietsen ook in onze gemeente weer mogelijk te maken.

Meer weten over deelvervoer
website gemeente over deelvoertuigen


Door: Peter van der Aar.
Bron: gemeentelijke website lv.nl.
Foto: Hub voor deelvervoer bij Servicecentrum van gemeente Leidschendam-Voorburg (foto: gemeente Leidschendam-Voorburg)