De bewoners van de Dr. Huijserstraat in Leidschendam (en de omliggende straten) waren dinsdag 12 september uitgenodigd voor een straatfeest in de Dr. Huijserstraat.

Dit buurtfeest was bedoeld om de bewoners weer bij elkaar te brengen na de schietpartij op een woning op 29 april. De straat stond toen vol met politieagenten en de straat was afgezet. Dit had impact op de buurtbewoners die vreselijk geschrokken waren.

Organisator Philippine Hohage (voormalig gemeenteraadslid), die daar ook in de buurt woont, wilde dit buurtfeest houden voor de buurt. De wijkagent, handhavers en het buurtpreventieteam waren ook uitgenodigd voor dit buurtfeest. Ook de vertegenwoordigers van Vidomes kwamen even langs. Burgemeester Marijn Vroom was ook uitgenodigd en sprak de buurtbewoners toe.
Het feest duurde van 16:00 uur tot 18: 00 uur.

De bewoners werden getrakteerd op gezellige volksmuziek van het Trio Maert die voor de gezellige sfeer zorgde. Er stond ook een ijskar waar iedereen een lekker ijsje kon nuttigen en een koffiekar voor een kopje koffie.

De kinderen konden zich laten schminken. Er was ook een papier-prikwedstrijd voor de kinderen die hiermee een prijs konden winnen De drie winnaars van de papierafval-prikwedstrijd werden verrast, want burgemeester Martijn Vroom reikte persoonlijk de prijzen uit aan de kinderen.


Door: Peter van der Aar.
Foto’s: Ap de Heus.

Feest Dr Huijserstraat 2
Feest Dr Huijserstraat 3
Feest Dr Huijserstraat 4
Feest Dr Huijserstraat 5
Feest Dr Huijserstraat 6
Feest Dr Huijserstraat 7
Feest Dr Huijserstraat 8
Feest Dr Huijserstraat 9