Kinderen van basisschool MMiXX  in Leidschendam begonnen de dag woensdag 11 oktober goed. Ze gingen aan tafel met burgemeester Vroom voor het Burgemeestersontbijt!
De gemeente Leidschendam-Voorburg vindt het belangrijk dat kinderen weten wat een gezond ontbijt is en dat iedereen een goed begin van de dag heeft. 

De kinderen van IKC MMiXX  begonnen de dag daarom aan tafel met burgemeester Martijn Vroom: “Samen met je kinderen de dag starten met een goed ontbijt is gezellig en harstikke belangrijk om de dag te beginnen met goede energie om te spelen, groeien en leren. Het was ontzettend leuk dat ik dat vandaag met de kinderen op school mocht doen. Samen aan tafel ontstaan leuke gesprekken en, ongelofelijk, wat kunnen de kinderen veel broodjes op en wat hebben ze leuke vragen!” Een gezellige, leuke en leerzame manier om te ervaren hoe je je dag het beste begint. 

Burgemeestersontbijt
Het Burgemeestersontbijt vindt plaats in samenwerking met gemeentes, bakkers en scholen in heel Nederland. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te onderstrepen. Het Burgemeestersontbijt in Leidschendam werd georganiseerd in samenwerking met Bakker Klink. 


Door: Karin van der Spek.
Foto: gemeente LV.
Video: Petra Oliehoek-van Es en Marcel Breeuwsma.