De 13-jarige Dariia Komova uit Leidschendam is geselecteerd voor de halve finale van het Jazz Concours. Ze zingt vrijdag 3 november op het podium van New Grounds in Rotterdam.

Het Jazz Concours is het enige landelijke concours voor jazz en aanverwante stijlen voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 21 jaar. Met deelname aan het concours biedt het Prinses Christina Concours de deelnemers een leertraject aan: het maken van een video, feedback van professionele muzikanten, op het podium staan en een uitnodiging voor het finalefestival op zaterdag 18 november in het BIMHUIS in Amsterdam. 

De 13-jarige zangeres viel op door haar online ingestuurde deelnamevideo waarin ze het Amerikaanse jazznummer I Got Rhythm vertolkte. De jonge Dariia is van oorsprong Oekraïens en kwam naar Nederland vanwege de oorlog in haar land. 

Publieksprijs
Naast een juryprijs kent het Jazz Concours een Publieksprijs. Hiervoor is het mogelijk om te stemmen op alle deelnemers uit het concours. Stemmen kan t/m dinsdag 31 oktober via de website van het concours. De winnaar van de Publieksprijs wordt bekend gemaakt in het BIMHUIS tijdens de prijsuitreiking van de finale op zaterdag 18 november.

Door: Karin van der Spek
Foto: Prinses Christina Concours