Op dinsdag 31 oktober startte wethouder Astrid van Eekelen officieel de sloop van het Damsigt-kantoor in Leidschendam, dat nog uit de jaren zeventig van de vorige eeuw stamt.

Met een kraanmachine nam zij de eerste hap uit de hoogbouw. Het kantoor maakt plaats voor 295 huurappartementen die midden in een groene omgeving komen te staan. Ontwikkelaar Borghese Real Estate ontwikkelt de woningen namens Amvest. De sloop van het Damsigt kantoor maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Klein Plaspoelpolder.

Wethouder Astrid van Eekelen: “In Klein Plaspoelpolder combineren we de behoefte aan meer woningen en groen. Dit gebied verandert de komende jaren van een omgeving met leegstaande kantoren en grote bedrijven in een groene woonwijk waar inwoners kunnen wandelen, spelen en sporten. De sloop van het Damsigt kantoor is een belangrijke mijlpaal. We kijken al jaren uit naar de volgende stap en ik weet dat dit ook voor veel omwonenden geldt.”

Wat gaat er straks gebeuren?
Borghese Real Estate ontwikkelt op deze locatie huurappartementen verdeeld over 6 bouwblokken. Op het dak van de parkeergarage worden tussen de bouwblokken binnentuinen aangelegd. Wim Wensing CIO Amvest: “Wij zijn er trots op dat Borghese Real Estate vandaag start met de realisatie van zo’n groot aantal huurwoningen in Klein Plaspoelpolder voor de portefeuille van het Amvest Residential Core Fund. Het kantoorgebouw en het verharde grote parkeerterrein maken plaats voor appartementen in een groene omgeving. Het plan voorziet in woningen in diverse prijsklassen, waaronder 15% sociale huurwoningen en 15% woningen in het middensegment. Hier is grote behoefte aan, ook in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Als Amvest zijn we dan ook blij dat we straks weer veel mensen een fijn thuis kunnen bieden.” Na het slopen van het Damsigt kantoor start de aannemer met de bouw van de appartementen. Naar verwachting kunnen de bewoners in 2026 van hun nieuwe optrekje genieten.

Damsigt is een ontwikkeling van Borghese Real Estate namens Amvest en ontworpen door OZ Architects. Pleijsier Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht gemeente Leidschendam-Voorburg.
Op de foto boven dit beicht staat wethouder Astrid van Eekelen (fotograaf: Egbert de Boer - ©egbertdeboer.com).
Foto's hieronder: Hans Biard.
Video: Hans Biard en Kamal Azizi.Sloop Damsigt Leidschendam
Sloop Damsigt
Sloop Damsigt
Sloop Damsigt
Sloop Damsigt