Op donderdag 23 november 2023 sluit Groei & Bloei Leidschendam en omstreken het seizoen af met een feestelijke avond.  Tijdens deze avond worden de winnaars van de Voortuin/balkonkeuring en de Tuinmetamorfosewedstrijd 2023 bekend gemaakt.

Deze wedstrijden worden al vele jaren door Groei & Bloei georganiseerd en zijn bedoeld om het vergroenen van tuinen te stimuleren. Dat is niet alleen prettig voor de bewoners zelf, maar ook goed voor de waterhuishouding in de gemeente en het tegen gaan van de effecten van droogte en wateroverlast. Dit is ook de reden dat de gemeente deze wedstrijden ondersteund. Met foto’s van de deelnemende tuinen en deskundig commentaar en tips krijgen de bezoekers inspiratie om zelf in de eigen tuin veranderingen aan te brengen.

Wethouder Marcel Belt zal de prijzen aan de winnaars uitreiken.

Na de pauze wordt een kleurrijke video van een tuinenreis naar Yorkshire getoond en toegelicht door Jan Blokland. Daarin krijgt u beelden te zien van zowel particuliere tuinen als ook kasteeltuinen en voorbeeldtuinen van de prestigieuze Royal Horticultural Society. Cultuur, natuur en historie van York en omgeving komen aan bod.

Een ieder is van harte welkom op de locatie: Duivenvoorde 262, 2261 AN Leidschendam. Aanvang: 20.00 uur.
De toegang is gratis voor zowel leden als niet-leden, net als de koffie of thee in de pauze.
Tijdens de pauze worden er loten verkocht voor leuke aan ‘tuin en groen’ gerelateerde prijzen.


Door: Nahira Martina
Foto: Groei en Bloei Leidschendam