"Misschien wel een interessant gegeven dat feitelijk onaanvaardbaar is: sedert (nu) 4 dagen is de straatverlichting van de Smidslaan en hoek Hertogstraat UIT.

Vanaf de eerste constatering heb ik contact opgenomen met de Gemeente met het verzoek dit op korte termijn op te lossen. Sindsdien meerdere malen contact gehad met de Gemeente omdat het nog altijd niet was opgelost. Ik kreeg te horen dat de monteur mij ‘zo even terugbelt’. Niet dus!

Volgende ochtend wederom met de Gemeente gebeld. Zinloos, er is geen opvolging op het gemelde probleem. ‘Dat is gemeld bij Stedin en daarmee is het voor ons af’. (Niet letterlijk, maar daar kwam het op neer). Dus… zélf contact opgenomen met Stedin. ‘Helaas! Leidschendam behoort niet tot het gebied waar Stedin de straatverlichting beheert. Dat is CityTec.’

Oke, dan maar contact opnemen met CityTec. Antwoord: ‘Sorry, maar CityTec is in Leidschendam alléén verantwoordelijk voor de verkeerslichten. Ik adviseer U contact op te nemen met de Gemeente’. Klaar met dit alles. Dan maar 0900-8844 gebeld (Politie) en het probleem uitgelegd. Eerste antwoord: ‘Ik begrijp het, maar wij kunnen daar óók niets mee. Is een zaak van de Gemeente’. Op mijn aandringen werd mij toegezegd dat in ieder geval de wijkagent op de hoogte zou worden gebracht van de situatie in de wijk en dat die wellicht contact met mij opneemt’.

Tot op heden dus niets gehoord. En U raadt het al: verlichting nog altijd UIT. Natuurlijk besef ik dat U dit niet kunt oplossen. Maar misschien kan Midvliet er wél iets mee om deze gang van zaken aan het licht te brengen zodat - in de toekomst – dit soort ongewenste omstandigheden tot een minimum worden beperkt.

Alvast dank voor aandacht voor dit bericht.

Met vriendelijke groet,

Pierre Slavenburg."