Iedere week komen vrouwen uit Leidschendam van verschillende leeftijden en achtergronden samen bij Stichting Moedercentrum LV aan de Dobbelaan.

Onder begeleiding van Ahlaam Almoussa en vrijwilligers leren vrouwen naaien, breien en haken. Ook wordt er heel regelmatig aandacht besteed echt Nederlandse onderwerpen.

Dinsdag 28 november was buurtbewoonster Ingrid Jerphanion aanwezig om de vrouwen meer te vertellen over de geschiedenis van het Sinterklaasfeest. Natuurlijk met wat lekkers bij de koffie en thee, pepernoten en speculaas! Het was een leuke gezellige bijeenkomst waar vele ervaringen werden gedeeld. 

In de middag was een grote groep vrouwen van Stichting Moedercentrum in wijkcentrum de Plint. Er was een markt van zelfgemaakte producten, met oa. mooie kussenhoezen en veel haak en breiwerk. Het handwerk laat duidelijk de invloeden “tussen oost en west” zien. 

De opbrengst kwam ten goede aan Stichting Moedercentrum LV, zodat zij volgend jaar nieuwe materialen kunnen kopen om meer vrouwen te kunnen steunen.


Door: Karin van der Spek
Bron en foto: Ingrid Jerphanion