Creatief ondernemer Mandy Freriks-Schild is samen met de Speakers Club een crowdfunding gestart om het Neherlab Auditorium in Leidschendam toegankelijk maken voor iedereen.

In korte tijd is er al ruim 54.000 euro opgehaald, maar om de plannen uit te kunnen voeren is er minimaal 60.000 euro nodig. 

Neherlab Auditorium 
De afgelopen zes jaar heeft de Freriks gewerkt aan het realiseren van haar missie: het Neherlab Auditorium in het voormalig PTT gebouw transformeren tot een podium voor jong en oud. “Het monumentale gebouw leent zich perfect voor bedrijven die op zoek zijn naar een unieke plek voor belangrijke bijeenkomsten, maar ook voor mensen die willen spreken in een bijzondere omgeving.” vertelt de initiatiefneemster. 

Toegankelijkheid 
Het monumentale gebouw is in zijn oorspronkelijke staat niet geschikt voor mindervaliden, daar wil Freriks verandering in brengen: “We streven ernaar het Neherlab Auditorium voor iedereen toegankelijk te maken. Een plek waar inclusiviteit vanzelfsprekend is.”. De plannen voor de verbouwing zijn daarom zodanig opgesteld dat het gebouw straks volledig toegankelijk is voor iedereen, ongeacht de fysieke uitdagingen. 

Crowdfunding
Om deze plannen te kunnen financieren, is geld nodig. Freriks heeft ervoor gekozen om de financiering op te halen door middel van crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Op deze manier worden de plannen gefinancierd met een betrokken groep investeerders in plaats van anonieme beleggers. In korte tijd is er al ruim 44.000 euro opgehaald, maar om de plannen uit te kunnen voeren is er minimaal 60.000 euro nodig.

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 6 jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 3%. Daarnaast ontvangen investeerders extra’s zoals entreetickets. Er kan nog geïnvesteerd worden tot 15 december 2023.

Alles komt samen 
Inifiatiefnemer Mandy gelooft in het behoud van erfgoed met een verhaal... 'Het voormalige PTT- Telecomgebouw uit de jaren ‘50 is niet zomaar een gebouw: het is een plaats die ooit bruiste van innovatie en ontdekkingen. Binnen deze muren zijn talloze uitvindingen gedaan op het gebied van telecommunicatie, waaronder het 06-nummer. Wanneer je binnenwandelt, valt gelijk de bijzonderheid van het pand op. In het voormalige PTT-gebouw, met zijn markante toren (zendmast), zijn nu woningen, restaurant, sportschool en een zwembad te vinden. Het auditorium straalt met zijn unieke elementen: de comfortabele stoelen, bijzondere houten klaptafels met verlichting en de reeks vierkante venstertjes. Maar wat echt indruk maakt, is de verbluffende akoestiek, die de doosvormige ruimte zo geschikt maakt voor het geven en bewonen van presentaties. Wat het project persoonlijk maakt voor mij is dat ik hier, in het ‘lab’, heb gewoond met mijn man Daan Freriks. Voor mij komt hier alles samen'.



Door: Karin van der Spek.
Bron: persbericht CrowdAboutNow. 
Video: Hans Biard en Marcel Breeuwsma.