Een gezellig winterfeest voor iedereen in het Prinsenhofpark te Leidschendam. Het evenement werd  om 12 uur geopend door wethouder Bianca Bremer. 

Op deze kerstmarkt met 20 kramen kon men cadeau's en kerstartikelen kopen. De standhouders waren veelal bewoners uit de wijk. Ook 2 kramen van St. Moedercentrum LV stonden op de markt.. Deze stichting ondersteunt vrouwen en wil de positie van vrouwen in de samenleving versterken. De verkoop vanuit deze kramen kwam geheel ten goede aan de stichting. Hier werden ook Afghaanse hapjes verkocht. Voor de henna tattoos die hier gezet werden was voortdurend een grote rij, jong en oud wilde wel zo’n mooie tijdelijke tattoo op haar hand.

Podium voor dans
Er was een podium waar diverse koren en dansscholen optraden, Dansschool Creasi en Bollywood dansschool Shi-Rag traden met meerdere groepen op. Dansschool Dans aan de Vliet trad onder leiding van de vrolijke kerstelf Mira Moreno op. Ook de kerstman hield wel van een dansje.

De optredens konden rekenen op grote belangstelling van de bezoekers. Veel aandacht was er ook voor de verschillende koren, zoals het Irakese koor Innana en het Joko koor. Ook trad het koor van de Koreaanse kerk Yi Jung Memorial Church op. Deze kerk is gelegen aan de rand van het Prinsenhofpark, ze verkochten ook koreaanse snacks op deze gezellige kerstmarkt.

Voedselbank
Passend bij de gedachten van deze kersttijd, kon men deze middag ook boodschappen inleveren voor de Voedselbank.

Voor de kinderen

Voor kinderen was er heel veel te doen op deze middag. Zij konden in de zweefmolen, geschminkt worden en onder begeleiding van vrijwilligsters van Sport & Welzijn cupcakes versieren of knutselen. Bij Scouting Damherten konden ze marshmallows roosteren. Sterk voor Noord deelde aan de bezoekers kleine kerststerren uit. Bij de foodtrucks kon men terecht voor wat lekkers.

Een geslaagd Noorderlichtfeest
Het Noorderlichtfeest was zeer geslaagd, ook door het mooie weer want dat zat dit jaar gelukkig mee. Het multi culturele aspect maakt het tot een bijzonder evenement voor iedereen in Leidschendam-Voorburg. Het bezoekersaantal van dit 2e Noorderlichtfeest wordt geschat op tussen de 700 a 800 bezoekers! 

Organisatie en sponsors
Het evenement werd  georganiseerd door Prinsenhofevenementen. 
Noorderlichtfeest is mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers en Sterk voor Noord en Sport & Welzijn.
Sponsors: AH XL, Plus Post supermarkt en Flowercorner ’t Loo.


Door: Lisette Remmerswaal
Tekst en foto's: Prinsenhofevenementen

Noorderlicht 4


Noorderlicht 5

Noorderlicht 2