Woonzorgcentra Haaglanden (WZH) organiseerde dinsdag 9 januari een eerste informatiemoment over de geplande bouw van een tweede woonzorglocatie naast WZH Prinsenhof.

De informatieavond werd georganiseerd voor medewerkers en omwonenden van WZH Prinsenhof in Leidschendam. Het doel van deze bijeenkomst was om informatie te verstrekken 

Nieuwbouw
Het project omvat het realiseren van 88 appartementen en gemeenschappelijke huiskamers op het terrein van WZH Prinsenhof. Eind 2010 is de voormalige zusterflat gesloopt waardoor deze locatie vrij is gekomen voor nieuwbouw. Op 28 december jl. is de benodigde omgevingsvergunning voor het nieuwbouwplan officieel ingediend bij de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Tijdens het informatiemoment kregen aanwezigen de mogelijkheid om de gedetailleerde plannen in te zien, sfeerimpressies van het toekomstige gebouw te bekijken, en vragen te stellen met betrekking tot de bouw en mogelijke impact op de directe omgeving. 

Om mogelijke overlast te minimaliseren, wordt gebruikgemaakt van prefab en circulair bouwsysteem, waardoor de impact van bouwverkeer en geluid beperkt blijft. Parkeren voor bezoekers en bouwmedewerkers wordt voorzien op het huidige parkeerterrein van WZH Prinsenhof. Nadat de nieuwbouw is gerealiseerd zal het huidige terrein van WZH Prinsenhof worden aangepast waardoor de parkeercapaciteit wordt uitgebreid met circa 41 extra parkeerplaatsen op eigen terrein. 

Volgens de huidige planning zal de bouw van de 88 appartementen, die worden voorzien van een zit-slaapkamer met eigen sanitair, in de zomer van 2024 van start gaan. De bouw van de nieuwe woonzorglocatie zal naar verwachting ongeveer één jaar in beslag nemen.  Door: Karin van der Spek
Bron: perbericht WZH 
Foto: archieffoto WZH Prinsenhof ter illustratie