In het onderzoek naar de vermoorde man die eind december gevonden werd in Park Schakenbosch in Leidschendam is de politie op zoek naar informatie en getuigen. 

De zaak werd dinsdag 16 januari behandeld in het opsporingsprogramma Team West van mediapartner Omroep West. 

Bij de vermoorde man (een 39-jarige Poolse man zonder vaste woon,- of verblijfplaats) lagen volgens de politie vier tuinkussens. Het is onduidelijk waar die kussens vandaan komen en de politie krijgt daar graag informatie over. Ook zijn de telefoons van het slachtoffer en de aangehouden verdachte nog zoek.

Op donderdagochtend 21 december rond 8.45 uur werd de man gevonden langs een fietspad in het park. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Er is vervolgens een Team Grootschalige Opsporing gestart om onderzoek te doen naar zijn dood.

Verdachte aangehouden
Op 25 december leverde het onderzoek een aanhouding op: een 34-jarige man uit Letland. Hij wordt verdacht van moord of doodslag. Het voorarrest van de man is op 4 januari met negentig dagen verlengd. Hij zit nog in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Vragen over de zaak 
De politie heeft nog een aantal vragen over de zaak. Zo wil de recherche graag weten wie het slachtoffer voor donderdag 21 december nog heeft gezien of gesproken, misschien samen met een of meerdere personen. 

Toen de overleden man in het park werd gevonden, lagen er vier tuinkussens bij hem. Het is nog onduidelijk waar die vandaan komen. Wie ze mist of meer informatie over de herkomst van de kussens heeft, wordt gevraagd zich te melden.

Politiefoto kussen Frekeweg

De politie weet dat er op woensdagavond 20 december om 21.14 uur twee mannen over de Frekeweg hebben gelopen. Zij hadden soortgelijke, mogelijk dezelfde, kussens bij zich. De mannen zijn vanaf de richting van de Noordsingel het park in gelopen. Waarschijnlijk zijn ze kort daarvoor op de kruising bij de Aldi aan de Prins Frederiklaan geweest.

Ze hebben midden op straat staan plassen en het leek erop dat de mannen onder invloed van alcohol of verdovende middelen waren. De politie komt graag in contact met mensen die de twee die avond, of eerder, hebben gezien of gesproken.

Specifieke getuigen
De recherche wil in het bijzonder een aantal specifieke getuigen spreken. Deze mensen zijn op woensdag 20 december op camerabeelden te zien voor of na het tijdstip dat de mannen met de kussens op de Frekeweg liepen. De politie heeft een omschrijving van die personen. Ze gingen het park in (vanaf de richting Noordsingel naar de Frekeweg/Lijtweg) of uit (vanaf de Frekeweg/Lijtweg richting Noordsingel).

21.05 uur: een man met een middelgrote hond aan een uitschuifbare hondenriem. Hij ging het park in en kwam om 21.18 uur weer terug.
21.30 uur: twee personen met middelgrote hond met een tuigje, kwamen het park uit.
21.41 uur: een man met een middelgrote tot grote hond aan een uitschuifbare riem, kwam het park uit.
22.52 uur: een man die het park in ging. Hij kwam om 22.54 uur terug en was toen mogelijk aan het bellen.

Telefoons zoek
Ook zijn de telefoons van zowel het 39-jarige slachtoffer als de 34-jarige verdachte nog niet gevonden. Het gaat mogelijk om een Samsung Galaxy J1 en een Samsung Galaxy S8. Wie deze ergens in de buurt heeft gevonden of weet waar de telefoons nu zijn, wordt gevraagd zich te melden.

Heeft u informatie die de politie verder kan helpen in het onderzoek? Bel dan de opsporingstiplijn via  0800-6070, neem contact op via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044. Het is ook mogelijk om digitaal een tipformulier in te vullen op de website van de politie. 

Lees ook: overleden persoon in Leidschendams park gevonden 
 

Door: Karin van der Spek
Bron en foto's: Omroep West en politie