De nieuwe stallen van manege Hestar zijn zaterdag 20 januari feestelijk geopend. De stallen waren al langere tijd aan vervanging toe.

Omdat de manege eind 2022 de zekerheid kreeg dat ze nog zeker 10 jaar aan de Van Ruysdaellaan in Leidschendam kan blijven, durfde zij deze investering nu aan. Wethouder Philip van Veller mocht samen met een aantal jeugdrijders het eerste ritje maken langs de vernieuwde stallen.

De ponystallen van manege Hestar zijn begin jaren ‘80 gebouwd en waren dringend aan renovatie toe. De vernieuwde stallen zijn van kunststof en hebben meer ruimte, licht en ventilatie. Er zijn meer openingen zodat pony’s contact met elkaar kunnen maken. Ook zijn er nieuwe luiken voor het voeren van het hooi en door de brede deuren kan uitmesten nu ook met een machine. Voor de veiligheid en het gemak van de ruiters zijn er overdekte poetsplaatsen gemaakt. Buiten is de bestrating vernieuwd.

Zekerheid
Jeugdmanege Hestar verkeerde eerder in onzekerheid over de toekomst. Er zijn plannen om in de omgeving woningen te bouwen. Maar die plannen zijn op de lange baan geschoven. Wethouder Philip van Veller (gemeentelijk vastgoed, en daarmee een soort ‘huisbaas’): “De komende jaren gaan we eerst voor de gemeente een Omgevingsvisie maken. Daarin bedenken we hoe verschillende delen van onze gemeente eruit moeten zien, waaronder deze bijzondere plek. Iedereen mag daarover meedenken. Tot die tijd nemen we over dit gebied geen besluiten en ook daarna kan het even duren voor iets verandert. Daarom konden we de manege een huurovereenkomst van 10 jaar aanbieden, zodat zij zekerheid hebben over de langere termijn. Ik vind het heel mooi om te zien waar dit toe geleid heeft, namelijk deze prachtige vernieuwde stallen.”


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht gemeente Leidschendam-Voorburg.
Foto boven dit bericht en hieronder: wethouder Van Veller opent nieuiwe stallen manege Hestar (foto's: gemeente Leidschendam-Voorburg).
Overige foto's: Ap de Heus
Video: Jona van der Meer en Hans de Haas.



Wethouder Van Veller opent nieuwe stallen manege Hestar 2
                                                    De foto's hieronder zijn gemaakt door Ap de Heus.

Nieuwe stallen Hestar Ap 01
Nieuwe stallen Hestar Ap 02
Nieuwe stallen Hestar Ap 03
Nieuwe stallen Hestar Ap 04
Nieuwe stallen Hestar Ap 05
Nieuwe stallen Hestar Ap 06
Nieuwe stallen Hestar Ap 07
Nieuwe stallen Hestar Ap 08