De overleden man die eind december in Park Schakenbosch in Leidschendam werd gevonden, is de van oorsprong Poolse Piotr Gorzynski.

De 39-jarige man leidde een zwervend bestaan en is door een misdrijf om het leven gekomen. De politie heeft een nieuwe vraag over de zaak: de rugtas van de aangehouden verdachte is nog altijd niet gevonden.

pjotr gorzynski politiefoto                                                                                                 Het slachtoffer Piotr Gorzynski

Op donderdagochtend 21 december rond 8.45 uur werd het slachtoffer gevonden langs een fietspad in het park. Er is vervolgens een Team Grootschalige Opsporing gestart om onderzoek te doen naar zijn dood. Op eerste kerstdag levert het een aanhouding op: een 34-jarige man uit Letland, die in Arnhem is gearresteerd. Hij wordt verdacht van moord of doodslag en zit nog vast. 

Nadat de politie op 16 januari in Team West bij mediapartner Omroep West  al vragen stelde over de zaak, is er nu een nieuwe bij gekomen: waar is de rugzak van de 34-jarige Let? Hij is op vrijdag 22 december met de tas gefilmd op treinstation Arnhem Centraal en in de stad. Later die dag had hij die tas niet meer bij zich. Mogelijk wilde hij hem kwijt omdat er kleding in zat die hij droeg toen Piotr overleed. Wie de tas heeft gevonden of weet waar die nu is, wordt gevraagd zich te melden.

Tuinkussens 
Toen de overleden Piotr in het park werd gevonden, lagen er vier tuinkussens bij hem. Het is nog altijd onduidelijk waar die kussens vandaan komen. Het slachtoffer en de verdachte hebben op woensdagavond 20 december mogelijk zelf met die kussens door Leidschendam gelopen.

Politiefoto kussen
Om 21.14 uur zijn er twee mannen die kussens bij zich hadden via de Frekeweg het park in gelopen. Waarschijnlijk zijn ze kort daarvoor op de kruising bij de Aldi aan de Prins Frederiklaan geweest. Ze hebben midden op straat staan plassen en het leek erop dat de mannen onder invloed van alcohol of verdovende middelen waren. De politie komt graag in contact met mensen die de twee die avond, of eerder, hebben gezien of gesproken.

Specifieke getuigen
De recherche wil in het bijzonder een aantal specifieke getuigen spreken. Deze mensen zijn op woensdag 20 december op camerabeelden te zien voor of na het tijdstip dat de mannen met de kussens op de Frekeweg liepen. De politie heeft een omschrijving van die personen. Ze gingen het park in (vanaf de richting Noordsingel naar de Frekeweg/Lijtweg) of uit (vanaf de Frekeweg/Lijtweg richting Noordsingel).

21.05 uur: een man met een middelgrote hond aan een uitschuifbare hondenriem. Hij ging het park in en kwam om 21.18 uur weer terug.
21.30 uur: twee personen met middelgrote hond met een tuigje, kwamen het park uit.
21.41 uur: een man met een middelgrote tot grote hond aan een uitschuifbare riem, kwam het park uit.
22.52 uur: een man die het park in ging. Hij kwam om 22.54 uur terug en was toen mogelijk aan het bellen.

Telefoons zoek
Ook zijn de telefoons van zowel het 39-jarige slachtoffer als de 34-jarige verdachte nog niet gevonden. Het gaat mogelijk om een Samsung Galaxy J1 en een Samsung Galaxy S8. Wie deze ergens in de buurt heeft gevonden of weet waar de telefoons nu zijn, wordt gevraagd zich te melden.

Heeft u informatie die de politie verder kan helpen in het onderzoek? Bel dan de opsporingstiplijn via  0800-6070, neem contact op via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044. Het is ook mogelijk om digitaal een tipformulier in te vullen op de website van de politie. 

Lees ook: overleden persoon in Leidschendams park gevonden  en Politie zoekt getuigen en informatie over dode man in park Schakenbosch.


Door: Karin van der Spek 
Bron: Mediapartner Omroep West
Foto's: politie.nl Omroep West en AS Media