Het officiële startsein is gegeven: de bouw van Landgoed Voorlei in Leidschendam-Voorburg is begonnen.

Dit groene woongebied komt tot leven met zo'n 325 woningen, perfect gelegen tussen natuur en Randstad. Dit is hét moment om een plek te bemachtigen in dit unieke nieuwbouwproject, een ontwikkeling van Borghese Real Estate en KondorWessels Projecten.

Landgoed Voorlei is een opvallend nieuwbouwproject. De bouw van de eerste fase is inmiddels gestart. Niet elke dag worden er woningen gerealiseerd op zo’n bijzondere locatie en met deze omvang. Ook het woord ‘uniek’ is van toepassing op het groene en duurzame project, zeker met oog op de ligging.

Stads en groen gelegen
Landgoed Voorlei ligt tussen Voorschoten en Leidschendam en op korte afstand van steden als Den Haag, Leiden en Rotterdam. “Naast de stadse voordelen is het vooral ook de directe omgeving die Landgoed Voorlei zo gewild maken”, aldus het makelaarsteam. “Het landgoed sluit aan op de historische landgoederenzone. Imposante lanen, een carré van lindes, hagen, sloten, een vijver; alles is er. Wonen op Landgoed Voorlei is een voorrecht.”

Het parklandschap meet ruim dertig hectare, dat is voor Nederlandse begrippen en zeker voor een randstedelijke locatie ronduit uniek. “Wonen in een tuin van dertig hectare die je zelf niet hoeft te onderhouden. Met gemiddeld 1.000 m² groen per woning is Landgoed Voorlei ongekend groen en absoluut uitzonderlijk in ons land. Met recreatiegebied Vlietland, het Haagse Bos, de Horsten, de Duinstrook en Kasteel Duivenvoorde op fietsafstand is wonen op deze buitenplaats letterlijk een buitenkans.”

Het project: groen en gevarieerd
Landgoed Voorlei is verdeeld in negen deelgebieden, elk met zijn eigen type woningen, architectuur en groensferen. Het aanbod is gevarieerd in stijl, omvang en prijsklassen. “In totaal worden er zo’n 325 woningen gebouwd”, laat het makelaarsteam weten. “Van statige herenhuizen, royale geschakelde woningen, halfvrijstaande en vrijstaande villa’s, luxe appartementen tot penthouses. Ook zijn er bouwkavels beschikbaar om je eigen droomhuis te realiseren.”

In groengebied Het Lint is fase 1 van de bouw gestart. Hier worden gefaseerd in totaal 13 vrijstaande villa’s, 10 halfvrijstaande villa’s en 4 rijwoningen gebouwd. Daarnaast zijn er 4 bouwkavels beschikbaar. De Boomgaard, waarvan de bouw ook binnenkort start, omvat 19 geschakelde woningen die daadwerkelijk in een boomgaard worden gerealiseerd. In beide groengebieden zijn momenteel nog enkele woningen te koop. Alle woningen in dit project zijn zeer duurzaam, variërend van bijna tot zeer energieneutraal. Hierdoor profiteer je van een lagere energierekening en van financiële voordelen zoals korting op de hypotheekrente en de mogelijkheid om extra te lenen.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Realmakers.