Buurtbewoners rondom het Neherpark en bestuur en vrijwilligers van Stadstuin Rusthout strijden voor behoud van een groene zone aan de van Ruijsdaellaan in Leidschendam


Door nieuwbouw van bijna 150 appartementen gaat er volgens de tegenstanders een groene strook verloren, wat ook gevolgen heeft voor flora en fauna. Onlangs vond er ook een druk bezochte inloopavond plaats in het raadhuis over het bouwplan. Op de huidige locatie staat nu nog een kantoorpand. 
Volgens wethouder Bianca Bremer komt er zeker voldoende groen terug na het voltooien van de nieuwbouw. Ook zegt de bestuurder dat er veel participatie heeft plaatsgevonden bij dit bouwproject en er al aan veel bezwaren tegemoet gekomen is. Aanvankelijk zou er zelfs een woontoren van 18 hoog verrijzen, maar de woningen worden nu lager, maar wat gelijkmatiger verspreid.
Buurtbewoners vrezen ook voor een slechtere bereikbaarheid met meer wijkbewoners erbij, terwijl de omgeving de verkeersstroom rondom the Mall nu al nauwelijks aankan. De bewoners zijn inmiddels ook formeel in bezwaar gegaan tegen het bouwplan.





Door: Hans Biard