Met een voetbalwedstrijd tussen buurtkinderen en wethouder Marcel Belt vond op woensdag 19 juni de feestelijke opening van de nieuwe speeltuin plaats. 

De speeltuinbevindt zich aan de Gravin Catharinalaan in Leidschendam. Na de sloop van een schoolgebouw op deze locatie in 2013, werd er een kleine speeltuin gerealiseerd. Dit was bedoeld als een tijdelijke oplossing, met de bedoeling om op termijn enkele nieuwe woningen te bouwen. Omwonenden wilden de groene plek en speeltuin echter graag behouden. Het burgerplatform ‘Gravenwijk’ speelde hierbij een belangrijke rol. Vorig jaar sprak de gemeenteraad de wens uit de plek niet te bebouwen en een verbeterde, groene en inclusieve speeltuin te realiseren.

Wethouder Marcel Belt: "Vorig jaar hebben we samen met de kinderen uit de buurt een passend plan gemaakt voor een grotere, groene, klimaatadaptieve en inclusieve speeltuin waar jong en oud welkom is. Fijn dat deze er nu is en de buurt een mooie centrale speel- en ontmoetingsplek heeft gekregen"

Er is een draaitoestel dat rolstoeltoegankelijk is gekomen en een groot toestel waar kinderen op kunnen glijden en klimmen. Vanuit het speelparcours loop je zo door naar de grasheuvels waar een klimtouw en stap-palen zijn geplaatst. Ook hebben de peuterschommel en het piramideklimtoestel een nieuwe plaats gekregen op de speelplek. De huidige voetbaldoeltjes zijn vanwege gebleken succes ook gebleven.


Door: Peter van der Aar.
Tekst: gemeentelijke website lv.nl.
Foto: kinderen spelen met wethouder Belt partijtje voetbal.
Video: Heidi Kuiper en Hans de Haas.