Op 19, 20 en 21 juli staan vijf Kinepolis bioscopen in het teken van de Indiase Film.

Het Bollywood Summer Filmfestival vindt deze eerste editie plaats in de Kinepolis bioscopen van Almere, Hoofddorp, Leidschendam, Spijkenisse en Utrecht. Het festival wordt afgetrapt op vrijdag 19 juli met een Red Carpet première event in Kinepolis Leidschendam waar de film SHOLAY vertoond wordt. Tickets voor de opening zijn hier verkrijgbaar.

De samenwerking met LAX Cinema (distributeur van deze genre films) heeft sinds 2022 in diverse bioscopen van Kinepolis geresulteerd in een structurele opname van deze kleurrijke films uit India. “Het afgelopen halfjaar kende een enorme groei aan bezoekers voor de films. Vertoningen van films zoals Animal, Teri Baaton Mein & Crew trokken volle zalen daarom is het idee ontstaan dit verder te ontwikkelen, samen met Kinepolis is dit verder uitgewerkt en resulteert nu in dit festivalweekend” aldus Soeniel Sewnarain van LAX Cinema.

De bioscopen die meedoen met het festival zijn inmiddels populaire locaties onder de doelgroep. Om deze doelgroep ook verder te bedienen wordt tijdens het filmfestival ook een heuse “Bollywoodpas” geïntroduceerd. Kinepolis biedt hiermee bezoekers van de films tegen een aanzienlijke korting toegang tot de films. Deze pas kan gekocht worden bij de kassa van geselecteerde Kinepolis bioscopen.

Op de eerste dag van het festival draait de legendarische film “Sholay”, dit is onder kenners van de filmgenre een van de meest iconische films ooit gemaakt in India allertijden. De film uit 1975 is speciaal digitaal gemasterd om goed tot recht te komen op het witte doek. Het zal ook voor het eerst vertoond worden in Europa in deze setting!

De film zal op 19 Juli tijdens het Red Carpet première evenement vertoond worden, in wat nu een van de best bezochte bioscopen is onder Bollywoodfans: Kinepolis Leidschendam. Speciaal uit India over te komen gasten van de deelnemende productiehuizen zullen dan een exemplaar van de Bollywoodpas in ontvangst nemen voor aanvang van de vertoning van Sholay.

Over het festival
Het festival wordt georganiseerd door LAX Cinema i.s.m. Kinepolis en zal naast Sholay, films van regisseur Karan Johar vertonen (waaronder Kabhi Khushi Kabhie Gham) en films vanuit de Cop Universe serie van Regisseur Rohit Shetty. Het zal drie dagen beslaan, vrijdag 19 juli is de kick off in Leidschendam en op de zaterdag en zondag worden alle films enkele keren per dag verspreid over de deelnemende Bioscopen vertoond. Kaarten zijn te zijner tijd verkrijgbaar via de website van Kinepolis: www.kinepolis.nl/bollywood-festival

Over Kinepolis
Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer.
In Europa telt Kinepolis Group NV 62 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep Landmark Cinemas en van de Amerikaanse bioscoopgroep MJR Digital Cinemas, telt Kinepolis ook 38 bioscoopcomplexen in Canada en 10 in de VS.
In totaal heeft Kinepolis Group vandaag wereldwijd 110 bioscopen in haar portefeuille, goed voor 1 124 schermen en meer dan 200 000 zitplaatsen. Kinepolis’ medewerkers bezorgen miljoenen bioscoopbezoekers elke dag een onvergetelijke filmervaring. Meer info op www.kinepolis.com/corporate.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Kinepolis.