Het sportveld in de wijk Prinsenhof in Leidschendam krijgt verlichting, waardoor er tot 22.00 uur gevoetbald en gespeeld kan worden.

Dit besluit is genomen naar aanleiding van een motie van GroenLinks en wordt uitgevoerd door het college. De lichtmasten worden geplaatst in 2027-2028, al hoopt raadslid Iris Feld dat het sneller kan.

Raadslid Iris Feld benadrukt het belang van deze verlichting. "Ik was heel blij toen ik hoorde dat het college onze motie gaat uitvoeren. Dit initiatief komt voort uit een sessie ‘Jong in LV’, waar een jongen uit Leidschendam aangaf dat hij langer wil voetballen in de wintermaanden. Het laat zien dat jongeren meepraten en dat hun ideeën serieus worden genomen. De uitvoering van deze motie is niet alleen belangrijk voor de jongeren die lekker willen sporten in de Prinsenhof, maar ook voor de jongens die dit idee gedeeld hebben tijdens de sessie ‘Jong in LV’. Dit is een tastbaar voorbeeld van wat er gebeurt als jongeren mee mogen praten, hun belevingswereld op tafel leggen en hun ideeën serieus worden genomen."

Ze hoopt dat dit een eerste stap is naar meer initiatieven vanuit de wijkbewoners. "Ik hoop dat de Prinsenhof snel mag profiteren van nog meer goede ideeën van haar inwoners!"


Door: Karin van der Spek
Bron: GroenLinks LV
Foto: ter illustratie via Freepik