De bestuursorganen zijn met reces maar door de waterschappen wordt gewoon doorgewerkt.

Droge voeten en voldoende schoon water is een continuproces.
Reden om eens stil te staan bij het oudste waterschap van Nederland : het Hoogheemraadschap van Rijnland. Niet aan de hand van een droog persbericht maar aan de hand van Kleine verhaaltjes voor de vakantietijd.
Mooie beelden, ingesproken èn ondertiteld en ook nog van zeer behapbare lengte.
Ergo: ideaal voor een ‘lazy summer afternoon’

De afgelopen weken heeft dijkgraaf Rogier van der Sande in de videoreeks 'Eeuwig Erfgoed' fascinerende verhalen gedeeld over het schilderij De Handvestverlening, het Boezemgemaal Gouda, het Stoomgemaal Halfweg, het duinbeheer in Katwijk, het archiefbeheer, de Kolksluis in Spaarndam en natuurlijk de Sluis Leidschendam.
Voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg de poort naar Rijnland. Rijnland is het gebied dat van de sluis loopt tot aan het Noordzeekanaal en van de kust tot aan Gouda.

De verhalen laten zien waarom deze plekken en onderwerpen essentieel zijn voor Rijnland en hoe ze ons verleden, heden en toekomst met elkaar verbinden. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1255, is Rijnland het oudste waterschap van Nederland. We zorgen dus al eeuwenlang voor droge voeten en voldoende schoon water. Door innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor droogte, wateroverlast en andere gevolgen van klimaatverandering blijven we up-to-date.

De verhalen zijn terug te vinden via deze link https://lnkd.in/gktH3mDw  of www.Rijnland.net


Door: Peter van der Aar.
Bron persbericht Rijnland.
Foto: Samenwerkende Watersport LV (foto: Harry Kortman)