Het reanimeren van baby’s en jonge kinderen tot in de puberleeftijd gaat anders dan bij volwassenen.

Hoe dat gaat, leer je bij deze speciale cursus op zaterdag 28 september. Er zijn nog een aantal plekken vrij.

Tijdens de cursus leer je hoe je controleert of een jong kind bij bewustzijn is en of het kind nog ademt, hoe te handelen bij verslikking/verstikking en natuurlijk hoe je reanimeert en een AED gebruikt.Na klassikale instructies oefen je deze vaardigheden stap-voor-stap in de praktijk op zowel een baby- als een junior-reanimatiepop, onder deskundige begeleiding van gecertificeerde instructeurs. Hierbij is veel individuele aandacht. De cursussen worden gegeven in een grote zaal met zachte ondergrond.

De cursus is een aanrader voor iedereen met kinderen: opa’s en oma’s, mensen die met jonge kinderen werken, (zorg)professionals, etcetera. De kosten voor de cursus bedragen €47,50. Dit is inclusief lesmateriaal, handleiding en begeleiding van experts. Het geld wordt gebruikt om nieuwe AED’s van aan te schaffen.

De cursus is op zaterdag 28 september van 9.30 tot 12.30 uur bij gezondheidscentrum De Scheepswerf (Scheepswerf 18, 2265 BE Leidschendam). Opgeven kan bij Alette Barel-van Zee via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Barelfysio.