Het CDA Leidschendam-Voorburg is blij met initiatief van Wibaut om aan de Vlietweg 138 jongerenwoningen re realiseren.

Het CDA pleit al langer voor een evenwichtig en betaalbaar woningaanbod voor verschillende inkomensgroepen. Betaalbare woningen voor jongeren tussen 18 en 28 jaar passen daar prima in.

CDA-fractievoorzitter Ron van Duffelen: “Leidschendam-Voorburg is een vergrijzende gemeente. Tegelijkertijd is de woningmarkt voor jongeren uitermate lastig. Met deze woningen slaan we twee vliegen in één klap: er komen woningen speciaal voor jongeren en jongeren bieden een mooi tegengewicht aan onze vergrijzende gemeente.”

Het CDA pleit er wel voor dat jongeren uit onze eigen gemeente voor een belangrijk gedeelte voor de woningen in aanmerking komen. Verder ziet het CDA dat er in de omgevingen bedenkingen bestaan tegen het plan. Een aantal partijen pleitte in de commissie Omgeving voor een goed participatietraject bij de verdere ontwikkeling van het plan. Eerder is de participatie niet goed gegaan. Het CDA steunt daarom de wethouder, die toezegde de participatie in het vervolgtraject beter ter hand te nemen.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht CDA Leidschendam-Voorburg.