Een bewoner van de Heuvelwijk in Leidschendam reageert scherp op een artikel over het parkeerbeleid rond de Mall.

In een reactie op het eerder verschenen artikel "Parkeren bij de Mall - wie betaalt de rekening?" neemt de heer M. Wieffering, een bezorgde bewoner van de Heuvelwijk, afstand van de beweringen van PvdA en GroenLinks.

Volgens de PvdA en GroenLinks is de optie van betaald parkeren door de gemeente bewust buiten beschouwing gelaten in eerdere gesprekken met de klankbordgroep van omwonenden, omdat het zou zijn vastgelegd in het coalitieakkoord en parkeerbeleid.

De heer Wieffering is al sinds 2018 betrokken bij het verbeteren van de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de wijk en is al jarenlang lid van de klankbordgroep en werksessies. Hij herkent zich totaal niet in het beeld dat in het artikel wordt geschetst. "Ik voel mij geschoffeerd en beledigd door deze passage in het persbericht," zo zegt hij. 

Geen oplossing voor de verkeersdruk in de wijk
Wieffering benadrukt dat de optie van betaald parkeren uitgebreid is besproken en afgevallen omdat het geen oplossing biedt voor de verkeersdruk in de wijk en hij beschuldigt de partijen ervan ongefundeerde uitspraken te doen en alvast aan te sturen op het afwijzen van het hele plan. "Dergelijke uitspraken zijn stuitend, misselijkmakend en schandalig," voegt hij eraan toe. Bovendien wijst hij erop dat er vanuit de PvdA en GroenLinks geen onderbouwd voorstel is gedaan om het parkeerprobleem op te lossen.

Wieffering besluit met een oproep aan de fracties van PvdA en GroenLinks: "Het zou hen sieren om zich in de toekomst beter te laten voorlichten en inlezen, in plaats van maar wat te roepen." Tot slot benadrukt hij dat hij geen loopjongen is van het huidige college, maar een bezorgde burger die opkomt voor zijn medebewoners.


Door: Karin van der Spek
Bron: ingezonden brief M. Wieffering