Traditiegetrouw vind op de 1e zondag van het nieuwe jaar de Meerhorstloop plaats. Op zondag 7 januari gaat alweer de 38ste editie van de loop van start. 

Lopers en supporters zijn van harte welkom op het sportpark van Stompwijk'92 aan het Klaverblad 13 voor een mooie loop door de polder. 

Nieuw dit jaar, is is de mogelijkheid om van te voren in te schrijven. Het inschrijfformulier is te vinden op www.inschrijven.nl. 

Op de webside van Stompwijk92/evenementen is onder de kop Meerhorstloop een link naar de inschrijfpagina te vinden. Vanwege gestegen kosten is er in het eerst voor 20 jaar besloten de inschrijfgelden te verhogen. Voor de kinderen zijn de kosten nu €3,- en volwassenen €7.50.

De betaling kan via eenmalige incasso door het vakje op het inschrijfformulier aan te vinken. Je kan er ook voor kiezen te betalen bij het afhalen van het startnummer, dit kan dan alleen door een pin betaling. Dit geld ook voor het na inschrijven op de dag zelf.

Afstanden en vertrektijden 
Vanaf 10.00 uur staat men klaar om de deelnemers in te schrijven voor de gebruikelijke afstanden en de supporters te ontvangen en natuurlijk te voorzien van de benodigde versterkingen zoals koffie, koek, erwtensoep en andere eet- en drinkwaren.

Om 11:30 wordt er gestart met een jeugdloop over ongeveer 2 km. Hiervoor zijn speciaal de basisschoolleerlingen uitgenodigd om mee te doen aan “Nederland beweegt”, en te merken hoe leuk samen sporten is.

Vanaf 12:00 uur zijn de ouderen aan de beurt. Als eerste vertrekt de groep voor 5,6 km. Na 5 minute vertrekken de 10 km lopers en om 12:15 uur zijn de de lange afstandslopers voor 15 km aan de beurt. 

Voor de snelste 3 mannen en vrouwen van elke afstand zijn leuke prijzen beschikbaar, maar het gaat toch uiteindelijk om een leuke recreatieloop waar iedere deelnemer een winnaar is.

Door: Karin van der Spek
Bron: Stompwijk'92