Terwijl in Nederland onder de rivieren het carnaval in volle gang is zal er in menig dorp in het zuiden op zondag 11 februari een carnavalsmis gehouden worden.

Zo ook in Stompwijk in de Heilge Laurentiuskerk, en dat is uniek is in de regio.

The Old Princes in Harmony 
Sinds 1992 verzorgen The Old Princes in Harmony de gezongen Heilge mis in de Laurentiuskerk in Stompwijk. The Old Princes of Harmony is een koor van  oud prinsen van carnaval vereniging De Gaanders uit Gaandrië zoals Stompwijk tijdens het carnaval genoemd wordt.

Voor de oud prinsen is dit het hoogte punt van het carnaval aangezien ze al lang van te voren begonnen zijn met repeteren onder de bezielende leiding van dirigent Bram Soentjens. Organist Dennis de Bruijn zal het koor begeleiden en zangers Sandra Paardekooper en trompettist Stefan Turk brengen samen met de oud prinsen een lied ten gehore. Ook zal er een verrassend moment zijn, dat nog niet eerder is uitgevoerd zolang zij de carnavalsmis zingen. 

De oud prinsen uit Gaandrië zingen niet alleen in de kerk maar tijdens de  carnavalsweek in verschillende verzorgingshuizen in Leidschendam, Zoetermeer, Den Haag en Zoeterwoude. Dan brengen zij veel gezelligheid en carnavals sfeer bij de mensen die dan toch een vleugje carnaval mogen beleven.

Elk jaar komt er weer een oud prins bij. Zo ook dit jaar werd oud prins Ruud II verwelkomt. De huidige Prins Ruud III, page Ingrid , Opper Wout met hun raad zullen aanwezig zijn tijdens de carnavalsmis. Maar ook de jeugdprins Wessel en jeugdpage Jaimi met de jeugdraad De Koomers zullen hier hun opwachting maken. 

De carnavalsmis is een moment van bezinning tijdens het feestgedruis waar als afsluiting het gebed van de Nar misschien anders doet vermoeden.

Voorgegaan zal worden door Pastor Kortekaas. Belangstellenden zijn zondag 11 februari om 11.00 uur van harte welkom bij deze bijzondere heilige mis.


Door: Karin van der Spek