Vrijdag 19 juli beginnen de paardendagen. Kenmerken zijn gezelligheid en een ontspannen sfeer voor jong en oud, van kinderwagen tot rollator! 

Het is al jaren een groot festijn in Stompwijk georganiseerd rondom de paardensport.

Vrijdag 19 juli 18.30 uur officiële opening
Vriidagmiddag wordt er om 13.30 uur gestart met een klaverjas en rummikupwedstrijd voor senioren.
18.30 uur worden de Paardendagen officieel geopend met een optocht bestaande uit fanfare, ruiters en aangespannen paarden door het dorp. Aansluitend volgt op het terrein het traditionele ringsteken met de aangespannen paarden.

Zaterdag 20 juli vanaf 13.00 uur Stompwijkse landleven fair met veel kinderactiviteiten
Op het terrein achter de tribune worden vele stands opgesteld. Een grote diversiteit van standhouders zullen hun waren en workshops presenteren. Tegelijkertijd wordt op het naastgelegen veld een pony en paarden springconcours gehouden.

Nieuw op de Stompwijkse Paardendagen: Het Kermis Festival!
Het Kermis Festival is de nieuwe aanvulling op de steeds populairder wordende Landleven Fair. Door het programma uit te breiden en een afterparty voor de Landleven Fair te organiseren verwachten we een aantrekkelijke invulling te geven aan het “gaatje ”in de programmering van deze Stompwijkse vierdaagse. Het Kermis Festival draait om een ongedwongen samenzijn met een heerlijk (achter)grond muziekje afkomstig van een DJ of van onze coverband. Omdat het grotendeels plaatsvindt tijdens etenstijd zal er ook flink op los gebarbecued gaan worden.

Zondag 21 juli aanvang 13.00 Nationale Ponyrennen
Al 43 jaar is dit een ankerpunt tijdens de festiviteiten. Dit evenement kent een hoog reüniegehalte. Menig toeschouwer heeft als deelnemer de ponyrennen meegemaakt. Tussen de omlopen: The Future Guys.! Deze indrukwekkende show wordt geheel in Amerikaanse stijl gegeven De wel bekende stunts uit oude westernfilms en rodeo’s komen tot leven waar je zelf bij bent en laten je het lef van de ruiter en het vertrouw tussen ruiter en paard zien

18.30 uur feestband Joost Mag Het Weten! Deze band heeft maar 1 missie: Het dak moet eraf!

Maandag 22 juli start kortebaandraverij 13.30 uur!
Totalisator is geopend vanaf 12.30 uur

Maandag zullen de paardendagen zoals gebruikelijk afgesloten worden door de kortebaandraverij. Een evenement met een rijke geschiedenis want het begon ooit in het jaar 1909. Daarnaast is een uniek evenement omdat deze wedstrijd nog wordt gelopen op gras. In de loop der jaren zijn alle grasbanen verdwenen maar Stompwijk heeft deze na meer dan een eeuw deze weten te behouden!

Hopelijk heeft het weer geen onaangename verrassingen in petto voor Stompwijk en dat de Stompwijkse kortebaan in al zijn pracht en praal kan plaatsvinden!
Afsluitend licht en geluidshow 23.00.uur

Als afsluiting van De Paardendagen is opnieuw gekozen voor een Pyromusical. Een show waarbij licht en geluid worden samengebracht tot een spectaculair geheel!
Alle avonden in de grote tent muziek van Jan de Discoman en zijn kornuiten! Het wordt weer een fantastisch feest! Voor meer informatie kunt u onze website www.stompwijksepaardendagen.nl bezoeken.


Stompwijkse Paardendagen 2024
Stompwijkse Paardendagen 2024 2


Bron: Stompwijkse Paardendagen - Conny Oliehoek
Foto: Fotografie Carmen
Door: Lisette Remmerswaal